Clubul din Stefan cel Mare s-a imbracat in haine de sarbatoare.

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti aniverseaza 62 de ani. Actul de nastere al clubului a fost semnat intr-o cladire din strada Lipscani la data de 14 mai 1948. Numai la Jocurile Olimpice, sportivii dinamovisti au adus Romaniei 119 medalii dintre care 33 de aur si peste 1300 de medalii la Campionatele Mondiale si Europene. Leon Rotman, Ivan Patzaichin, Simion Ismailciuc, Nicolae Linca, Ion Monea, Mihaela Penes, Marian Dragulescu, Mihai Covaliu, Marius Urzica, Elisabeta Lipa, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache, Doina Ignat sunt doar cateva nume din galeria celebritatilor dinamoviste, scrie csdianmo.eu.

Numele Clubului Sportiv Dinamo vine din grecescul „dinamikos” ceea ce inseamna miscare. Aniversarea celor 62 de ani va fi marcata de o serie de competitii traditionale care se vor desfasura in aceasta saptamana, nu numai in Bucuresti, ci in intreaga tara. De asemenea, in aceasta perioada, o parte dintre sportivii dinamovisti participa la competitii internationale renumite, aflate in calendarul de competitii al federatiilor de specialitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.