Inaintea partidei de miercuri seara cu Rennes (0-2), presedintele Giovanni Becali era increzator: ''M-astept la o revigorare completa si un rezultat bun, care sa ne dea senzatia ca ne putem bate cu adversarii din Franta de la egal la egal. Am fost la vestiare, am vorbit 30 de secunde si daca unii au crezut ca au venit in vacanta, s-au inselat. Le-am spus in vestiar cuvinte grele, simple si daca sint baieti destepti, pricep". La final, era descumpanit. Dupa cea de-a treia infringere consecutiva fara gol marcat, presedintele executiv al ros-albilor a stat minute bune de vorba cu antrenorul Andone si cu Cristi Borcea.

''Iar am gresit. Totusi, nu vom face o tragedie din acest nou esec. Nu mi-a displacut Bratu, care merita sa dea un gol, sa capete incredere in el. Nu ne pierdem speranta, sintem inca la inceput si mai e timp sa gasim formula ideala. Acest sistem 4-4-2, pe care acum il deprindem, ne costa si vom avea liniste abia cind il vom invata'', a incercat Becali sa fie diplomat.

Apoi a lovit: ''As retine ca echipa nu e pregatita fizic. Tocmai de aceea va sosi pe 25 iulie la Dinamo preparatorul Marco Oneto. Sintem departe de fotbalul european, asta e amaraciunea mea. Avem o tehnica pe care ne-o stiu toti, insa nu exista agresivitate in jocul lui Dinamo''. Ioan Becali a concluzionat: ''Vom vedea dupa turneul din Franta, daca mai e nevoie sa aducem jucatori''.

''Dupa Supercupa vom avea o analiza completa, vizavi de comportamentul fotbalistilor in teren si in afara gazonului, si vom lua masuri''
Ioan Becali

''Nu sintem cu fizicul la pamint! Sintem intr-o perioada de acumulari, iar la meciul cu Steaua, din Supercupa, de pe 31 iulie, vom fi in forma maxima''
Florentin Petre

''Ratarile de acum se vor transforma in goluri cind vom incepe meciurile oficiale''
Mihaita Plesan

''Sper sa dau gol cu Steaua in Supercupa, fiindca in Franta am ghinion. Suferim ca nu mai marcam si este ingrijorator''
Florin Bratu

Boloni: ''Dinamo e puternica, dar naiva"

Diplomat, antrenorul lui Rennes, Ladislau Boloni, a vorbit in termeni laudativi despre Dinamo. ''Mi-as face probleme daca i-as intilni pe in Cupa UEFA. Am cistigat cu 2-0 impotriva unui Dinamo puternic. Adversarii nostri au fost putin naivi si neincrezatori in potentialul lor, iar noi ne-am impus la mijloc'', a creionat Boloni meciul cu ros-albii.

''Nu putem pierde la infinit''

Andone crede ca jucatorii nu mai dau acelasi randament ca urmare a trecerii la sistemul 4-4-2. Ioan Andone a anuntat dupa infringerea de la Rennes: ''De plecat nu cred sa mai plece vreun jucator, dar de venit sa mai vedem''

Trei meciuri fara gol a contabilizat Dinamo in Franta. ''Ciinii'' n-au mai reusit sa puncteze din prima repriza a partidei cu Nantes (2-0), cind au marcat Claudiu Niculescu si Vlad Munteanu. Ineficienta jucatorilor sai ii da batai de cap antrenorului Ioan Andone, care a spus de multe ori ca Dinamo este o forta in atac.

''Anii trecuti dadeam goluri cind vroiam noi"

Schimbarea de sistem poate si sa ne insele, mai ales ca unii jucatori nu mai dau randamentul pe care il aveau cind evoluam 3-4-3. Nu putem pierde la infinit!'', a spus Ando. "Francezii au avut trei ocazii si au dat doua goluri, noi am avut tot trei si nu am marcat. Apoi, ei au fost agresivi in careu, ceea ce e o diferenta de profesionalism la jucatori. In careul de 16 metri, trebuie sa concretizezi si o jumatate de ocazie'', crede tehnicianul.

Concluzia lui Andone: ''E o problema mare ca nu inscriem. Ne cream ocazii de gol, dar trebuie si sa marcam, mai e de lucrat la finalizare. Esecuri puteau sa fie, buba e ca n-am mai punctat de trei meciuri''.

Becali spune ca are incredere in tehnician

Cind vorbeste de Ioan Andone, Becali il numeste ''Mister'' pe antrenorul in virsta de 45 de ani. ''Dupa Galati, in prima etapa, daca scapam cu pielea pe noi, urmeaza doua partide acasa in care putem regla sistemul. Trebuie sa ne aranjam ca echipa si am incredere in Mister ca va lua deciziile bune. Tocmai de aceea cred ca foarte curind vom avea doua stele pe tricou'', a punctat Becali. Dinamo a reusit sa cistige 17 campionate, iar o stea se acorda la 10 titluri.

Rezerva Petre

In doua dintre cele 4 meciuri din Franta, Florentin Petre n-a fost titularizat. ''L-am preferat pe Adrian Cristea ca sa-i dau o sansa'', a explicat Ioan Andone. ''N-am nici o problema, ma pregatesc in continuare. Inca mai sint de folos acestui club'', a declarat capitanul in virsta de 29 de ani al ''ciinilor''.

Fanii ajuta sinistratii

Suporterii din Stefan cel Mare, la initiativa site-ului oficial al lor, www.dinamomania.net, au decis sa contribuie cu 20 de milioane de lei pentru a-i ajuta pe sinistratii ultimelor inundatii din tara. Contul se numeste Solidaritatea, iar numarul de cont la Banca Raiffeisen este 6767057, fanii asteptindu-se ca si jucatorii sa contribuie financiar la revenirea din Franta.

Miine, amical cu Troyes

Partida de astazi cu Chateauroux a fost anulata, asa ca elevii lui Ioan Andone vor evolua miine impotriva unei nou promovate in prima liga din Franta, Troyes. Meciul va incepe de la ora 18:30, un ceas mai tirziu la Bucuresti, francezii dorind cu aceasta ocazie sa-si prezinte lotul pentru noul sezon.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.