Acoperisul Hotelului Ana din Poiana Brasov, imobil aflat in reconstructie, a fost cuprins de flacari marti dupa-amiaza. Incendiul a mistuit acoperisul si mansarda hotelului.

Flacarile au izbucnit in jurul orei 14:00, iar incendiul a fost stins dupa aproximativ o ora, timp in care pompierii au intervenit cu trei autospeciale.

In urma incendiului au ars circa 200 de metri patrati din structura de lemn a acoperisului, iar timpul interventiei, pompierii au fost nevoiti sa decoperteze acoperisul din tabla, pentru a reusi sa elimine toate focarele existente, scrie NewsIn.

Oficial, cauza declansarii incendiului nu este cunoscuta, dar muncitorii care lucrau la renovarea hotelului spun ca se lucra cu o lampa de benzina in zona acoperisului, cand unul dintre acestia ar fi scapat lampa, provocand explozia buteliei de de gaz. Alti muncitori sustin ca incendiul ar fi pornit din cauza scanteilor de la aparatul de sudura cu care lucrau.

„Focul a pornit ori de la o tigara, ori de la o lampa de benzina cu care lucrau muncitorii“, a precizat, la randul sau, seful ISU Brasov.

Hotelul a fost insa evacuat la timp, astfel ca nu exista nici un ranit, relateaza GSP.ro. Cladirea se afla in renovare, iar patronul giulestenilor planuia sa refaca in intregime hotelul, cu o investitie de peste 7 milioane de euro.

"Va fi primul boutique-hotel adevarat din Romania. Lucram de patru ani la acest hotel, cu arhitecti austrieci. Hotelul va avea spa si piscina exterioara", declara Copos in urma cu doua luni pentru revista Capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.