Proaspatul antrenor al clubului condus de Jean Padureanu a fost legitimat ca jucator, la inceputul saptamanii, la Liga Profesionista de Fotbal. Fostul component al Generatiei de Aur a semnat un contract pe trei ani cu Gloria Bistrita putand astfel sa imbrace tricoul echipei pe care o conduce de pe banca.

Ioan Ovidiu Sabau urmeaza exemplul dat de Dorinel Munteanu, care in momentul cand a parasit Steaua, detinatoarea titlului, a ajuns la CFR Cluj in postura de antrenor-jucator la aproape 37 de ani. La aceeasi varsta, "Motu" va ajunge sa-l intalnesca pe fostul sau coechipier de la Nationala Romaniei in Divizia A, la partidele dintre Gloria Bistrita si CFR Cluj. Pana in acest moment, "Munti" a avut mai multa sansa ca tehnician, in acest sezon formatia sa eliminand din Cupa UEFA Intertoto pe Athletic Bilbao, pe cand Sabau, poate si pentru ca nu a jucat pentru echipa sa, s-a vazut nevoit sa se recunoasca invins de Slaven Belupo.

"Principalul" bistritean a jucat ultima oara in prima liga pentru Rapid Bucuresti, adunand 172 de meciuri in tara, iar peste hotare, 109 partide in Olanda si Italia. "Chiar daca contractul de antrenor este pe o perioada de doi ani, l-am luat ca jucator pe trei ani. Am vorbit cu el, a semnat in alb, dar stia cat timp va imbraca tricoul Gloriei. Nu stiu daca era mai bine sa il folosim si in Intertoto pentru a trece mai departe", a precizat vicepresedintele bistritean Ioan Horoba.

"Eu cred ca jucatorii din Generatia de Aur mai pot ajuta si din teren cu experienta lor. Nelutu mai poate juca si cred ca da un exemplu pozitiv pentru echipa sa. Probabil ca l-a ambitionat si ceea ce fac eu la CFR Cluj unde am ales sa imi continuu cariera de jucator si am inceput si antrenoratul", ne-a declarat tehnicianul alb-visiniilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.