Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a aprobat calendarul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 in 2005, care va cuprinde un numar-record de 19 Grand Prix-uri, informeaza AFP, care citeaza un comunicat al FIA.
Etapele istorice - Silverstone si Imola - au fost astfel confirmate, la fel ca Marele Premiu al Frantei, desi in ultima perioada au existat dubii privind includerea acestor probe in calendar. Potrivit noului calendar, Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc la Silverstone, pe 10 iulie, si nu pe data de 3 iulie cum se prevazuse initial, pentru a nu se desfasura in aceeasi zi cu finala turneului de tenis de la Wimbledon.
Campionatul Mondial de Formula 1 va debuta pe 6 martie, in Australia, si se va incheia pe 16 octombrie, in China. O noutate in calendarul pe 2005 este Marele Premiu al Turciei, care va avea loc pe 21 august.

Calendarul oficial al Campionatului Mondial

6 martie - MP al Australiei
20 martie - MP al Malaieziei
3 aprilie - MP al statului Bahrein
24 aprilie - MP al statului San Marino
8 mai - MP al Spaniei
22 mai - MP al Principatului Monaco
29 mai - MP al Europei
12 iunie - MP al Canadei
19 iunie - MP al SUA
3 iulie - MP al Frantei
10 iulie - MP al Marii Britanii
24 iulie - MP al Germaniei
31 iulie - MP al Ungariei
21 august - MP al Turciei
4 septembrie - MP al Italiei
11 septembrie - MP al Belgiei
25 septembrie - MP al Braziliei
9 octombrie - MP al Japoniei
16 octombrie - MP al Chinei


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.