Ministerul Tineretului si Sportului a dat in judecata, la Tribunalul Bucuresti, firmele de pariuri sportive Wettpunkt International, Stanley Bet si Astra Bettings, carora le cere sa plateasca 5% din totalul incasarilor pe 2009, asa cum prevede legea.

Astfel, reprezentantii MTS cer, in cele trei actiuni depuse la instanta, ca firmele de pariuri sportive sa fie obligate la plata sumei prevazute de articolul 70 alineat 1, litera g din Legea 69/2000, aferenta anului 2009, informeaza NewsIn.

Conform acestui articol, "MTS isi asigura finantarea activitatilor sportive din 5% totalul incasarilor ramase dupa deducerea taxei de licenta datorate, conform legii in vigoare, de organizatorii de prognosticuri si pariuri sportive autorizati, in conditiile legii de Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, pentru jocuri de prognosticuri si pariuri sportive bazate pe utilizarea de competitii de gen pentru ramura respectiva, organizate in campionatele nationale din alte tari, de federatiile si organismele sportive internationale, precum si in Cupa Romaniei".

In actiunile depuse la Tribunalul Bucuresti, impotriva celor trei firme de pariuri, Ministerul Tineretului si Sportului arata ca acestea nu au platit sumele datorate.
Instanta a stabilit pentru 15 iunie termenul de judecata a procesului intentat de MTS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.