In ultimul timp, intre Steaua si Federatia Romana de Fotbal s-a derulat un razboi deschis. Avand originea in februarie 2004, cand "ros-albastrii" au refuzat sa se prezinte in cantonamentul din Cipru al Nationalei pentru un meci fara importanta, conflictul a luat forme diverse. Armele cu care s-a luptat, au fost, insa, asimetrice. In timp ce oficialii gruparii din Ghencea au atacat doar cu declaratii, multe dintre ele logice, federalii au reactionat cu pedepse usturatoare, atat in bani, cat si in etape de suspendare.

Din mai 2005, s-a deschis sezonul la "vanatoarea" de stelisti. Primul pus la punct a fost presedintele executiv Mihai Stoica, care a primit o suspendare de un an. Ce e drept, acesta s-a facut vinovat de lovirea unui suporter si nimic nu indica faptul ca pedepsirea lui ar face parte dintr-un plan. Asta desi clubul din Ghencea fusese nevoit, anterior, sa joace o etapa cu portile inchise pentru un raport al Comisiei Nationale impotriva Discriminarii, unic in Divizia A pentru campionatul 2004-2005.

In iunie, Mirel Radoi a fost suspendat de Comisia de Disciplina a FRF pentru patru etape din Divizia A intrucat Victor Piturca a sustinut ca stelistul a plecat fara permisiune din cantonamentul echipei nationale. In ciuda tuturor argumentelor oficialilor din Ghencea, Comisia de Apel din "Casa Fotbalului" a mentinut, ieri, pedeapsa. Ciudat este ca Tiberiu Ghioane nu a patit absolut nimic, atunci cand a refuzat sa mai vina la echipa nationala. Federatia nici macar nu l-a mustrat pe jucatorul lui Dinamo Kiev. Nici vorba de vreo suspendare. In cazul lui Radoi s-a judecat, insa, cu alta unitate de masura. Absolut anormal, FRF l-a suspendat pe capitanul din Ghencea dintr-o competitie patronata de LPF. Este ca si cum FRF l-ar suspenda pe Chivu din campionatul italian de fotbal!

O astfel de situatie l-a exasperat pe Gigi Becali, primul care are de pierdut din cauza absentei din teren a lui Radoi. Intr-un exces de indignare, patronul Stelei i-a numit nenorociti si hahalere pe cei de la FRF. Foarte prompta, Comisia de Disciplina l-a suspendat pentru 10 luni si l-a amendat cu 8.000 de euro pe conducatorul din Ghencea, astfel ca singurul om important de la Steaua care a scapat nesuspendat fiind Valeriu Argaseala.

La acelasi capitol al hartuielii Stelei de catre FRF poate fi trecuta si preocuparea lui Mircea Radulescu, directorul Scolii de Antrenori, pentru studiile lui Oleg Protasov. "Riciu" tine neaparat ca noul antrenor al Stelei sa urmeze cursurile Pro in Romania pentru a avea dreptul sa stea pe banca tehnica in Divizia A, asta in ciuda faptului ca Federatia de Fotbal din Ucraina a anuntat ca Protasov urmeaza aceste cursuri in tara sa natala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.