Drogat, nebun, frustrat. Asa l-au catalogat fotbalistii care au rescris istoria fotbalului romanesc la Cupa Mondiala din 1994 pe Adrian Mutu, cel care nu intelege de ce Hagi, Popescu si compania formeaza "generatia de aur" cand ei nu au castigat nici un titlu mondial sau european.

Aprecierile lui Adrian Mutu la adresa "generatiei de aur", dupa ce l-a vazut pe Chivu jucand in amicalul Romania ’94 - Brazilia ’94, i-au adus fotbalistului lui Juventus Torino vehemente critici din partea fotbalistilor care au cunoscut mult mai bine performanta decat el. "Nu stiam unde joaca Chivu, la noi sau la 'generatia de aur>>? L-am vazut la meci, nu stiam ca a jucat in ’94... Eu nu aveam loc acolo, pentru ca nu fac parte din acea generatie. Eu fac parte din acea generatie care se spune ca este de ratati, fac parte din aceasta generatie, ca si Chivu, ca si ceilalti. Nu stiu care era rostul lui acolo...", afirma Mutu dupa ce a vazut meciul de la Timisoara. Mai mult, el crede ca este impropriu ca Hagi, Popescu si compania sa poarte numele de "generatie de aur" pentru ca, de fapt, nu au castigat nici o medalie de aur.

Ca fotbalist - o valoare, ca om - zero

Declaratia lui Mutu l-a surprins pe Jean Vladoiu, cel care crede ca Mutu a rostit acele vorbe fiind drogat. "Cred ca era sub influenta prafurilor cand a vorbit despre noi asa. De fapt, nici nu ma intereseaza ce declara Mutu si nu ma intereseaza nici el ca persoana. Cine e Mutu pana la urma? Eu cred ca-l bagam prea mult in seama. Pentru mine e inexistent, ca si pentru restul componentilor echipei nationale din ’94. E un zero barat", considera Vladoiu. La fel de dur in declaratii la adresa lui Mutu a fost si Ionut Lupescu, el considerand ca jucatorul lui Juventus are probleme psihice. "E vorba de ceva sus aici, la cap, de o dereglare la cap. Dar eu am lucruri mai importante de facut decat sa comentez ce spune Mutu", a declarat Lupescu. Dan Petrescu a refuzat sa comenteze afirmatiile "Briliantului" - "alta treaba n-am, decat sa comentez ce a spus el" -, in vreme ce Florin Prunea crede ca este vorba despre frustrarea celui pe care multi l-au catalogat drept noul Hagi, pentru ca el nu se poate ridica la nivelul acestei generatii si nici nu a fost invitat la Timisoara. "Pentru noi e important ce spun suporterii, nu ce spune Mutu. Si s-a vazut la Timisoara ce spun suporterii. Nu cred ca e invidios pe noi, ci doar frustrat", a explicat Prunea. Mai finut, Ilie Dumitrescu i-a dat peste nas lui Mutu cu eleganta: "Ma si mir cum mai are timp sa se gandeasca la 'generatia de aur>> fiind in cantonament cu Juventus".

Popescu: "Prezenta lui Chivu, in beneficiul sinistratilor"

De ce a jucat Chivu la Seara Campionilor, i-a raspuns Gica Popescu lui Adrian Mutu: "Pe Chivu l-am invitat cu doar o zi inainte, dupa ce am vazut donatia pe care a facut-o sinistratilor din zona Moldovei. Eram convins ca prezenta lui va aduce beneficii la Seara Campionilor, dovada ca tricoul lui s-a vandut cu 22.000 de euro. Ganditi-va ca fara el se strangeau cu 22.000 de euro mai putin pentru victimele inundatiilor". Gica Popescu a evitat sa faca declaratii la adresa contestatarului "generatiei de aur" precizand doar: "Nu ma intereseaza ce declara Mutu; ar fi si greu ca el sa aiba ceva impotriva noastra".

Chivu explica pe intelesul lui Mutu

Chiar daca este unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Mutu, Cristi Chivu a dovedit pe plan sportiv si extrasportiv ca nu este facut din acelasi aluat cu fotbalistul de la Juventus. Chiar daca a cunoscut gloria, capitanul nationalei de fotbal a Romaniei nu si-a pierdut capul, ramanand in acelasi timp discret, modest si cu suflet mare. El nu a fost implicat in scandaluri sexuale, nu s-a tatuat, nu s-a drogat, ci doar si-a vazut de cariera. Cand a simtit nevoia s-a implicat, dovada fiind ajutorul dat sinistratilor din Moldova.

Totusi, in opinia lui Mutu Chivu ar putea fi considerat un tradator, pentru ca i-a abandonat pe "ratati" pentru a se alia cu batranii din "generatia de aur". Ca Mutu sa fie linistit, Chivu i-a explicat scurt si la obiect, ca sa-i fie cat mai usor de inteles: "A fost o onoare sa fiu invitat la Seara Campionilor, la Timisoara, la meciul caritabil intre Romania si Brazilia. Este adevarat, eu nu am facut parte din 'generatia de aur>>, dar am fost invitat. Puteam sa refuz asa ceva?".

Oare o fi inteles Mutu?


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.