Poetul laureat al Marii Britanii, Carol Ann Duffy, a scris un poem dedicat fotbalistului englez David Beckham, impresionata de recenta accidentare a acestuia, in urma careia a fost diagnosticat cu o ruptura la tendonul lui Ahile, informeaza The Guardian.
"Achilles (for David Beckham)", poemul scris de Carol Ann Duffy il invoca pe Ahile in versurile dedicate fotbalistului englez. "Poemul este scris din simpatie pentru aceasta parte a povestii si pentru a face o paralela cu Ahile, cel care a dat numele ranii lui Beckham", a declarat poeta cotidianului britanic The Mirror, potrivit NewsIn.

Poeta a mai declarat ca oricine poate invata din experienta oamenilor publici, a caror viata poate contine triumf si tragedie in egala masura, la fel cum poate invata din Ovidiu, Shakespeare sau Fratii Grimm, scrie The Guardian.

Fotbalistul a suferit o ruptura a tendonului lui Ahile in timp ce evolua pentru AC Milan, iar din cauza accidentarii va rata participarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Poeta de origine scotiana Carol Ann Duffy a fost numita, in mai 2009, Poet Laureat al Marii Britanii, fiind astfel prima femeie, prima lesbiana si prima persoana din Scotia care detine acest titlu. Poetul Laureat este numit oficial de guvern si trebuie, in virtutea acestui titlu, sa compuna poezii pentru a marca evenimentele nationale majore, fiind, astfel, un fel de poet de curte, cum se numea odinioara.


Achilles (for David Beckham)

Myth's river- where his mother dipped him, fished him, a slippery golden boyflowed on, his name on its lips. Without him, it was prophesised,
they would not take Troy.

Women hid him, concealed him in girls' sarongs; days of sweetmeats, spices, silver songs...
but when Odysseus came,

with an athlete's build, a sword and a shield, he followed him to the battlefield, the crowd's roar,
and it was sport, not war,

his charmed foot on the ball...

but then his heel, his heel, his heel...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.