Ilie Nastase nu face o drama din ratarea semifinalelor in Cupa Davis

Ilie Nastase, cel mai valoros tenisman roman din toate timpurile, era resemnat la finalul intalnirii Croatia-Romania, scor 4-1, in urma careia tricolorii au ratat calificarea, dupa 33 de ani, in semifinalele Cupei Davis.

Cum vi s-a parut meciul?
In ultima zi, croatii au jucat mai bine. Trebuie sa recunoastem ca au o echipa mai omogena decat a noastra. In plus, Ivan Ljubicici a fost impresionant.

Ce spuneti despre jocul reprezentativei tricolore?
Am contat prea mult pe Andrei Pavel si, in cele din urma, a obosit si el. Daca mai aveam un Pavel in echipa, castigam noi. Daca am fi reusit sa invingem la dublu, unde meciul a fost pe muchie de cutit, ultima zi s-ar fi desfasurat altfel. Croatii ar fi evoluat sub o presiune fantastica, iar asta ne-ar fi ajutat.

Sunteti dezamagit?
In conditiile din Romania si tinand cont ca, din punct de vedere financiar, nu ne putem compara nici macar cu Croatia, trebuie sa fim multumiti. Cred ca baietii si-au facut datoria si pot tine capul sus.

Vom evolua tot in Grupa Mondiala a Cupei Davis, adica in primele 16 echipe din lume. O s-o luam de la capat. Ilie Nastase Presedintele Federatiei Romane de Tenis

Sabau urma sa joace meciul decisiv

La conferinta de presa de dupa ultimul meci, dintre Victor Hanescu si Mario Ancici, castigat de croat, Adrian Marcu, capitanul-nejucator al Romaniei, a lasat sa se inteleaga ca, daca Pavel l-ar fi invins pe Ljubicici, iar scorul devenea 2-2, Razvan Sabau urma sa-l inlocuiasca pe "Hane". "Sincer, am sperat sa obtinem mai mult. Daca ajungeam la un meci decisiv, aveam pregatita o alta strategie", a recunoscut Marcu, facand aluzie la faptul ca Hanescu nu s-a acomodat cu suprafata sintetica de joc.
Desi Sabau avea unele probleme medicale la picioare, se pare ca antrenorii ar fi mizat pe forma sa excelenta, mai ales ca vine dupa o semifinala jucata la Gstaad (Elvetia).

Romanii s-au imprastiat

Jucatorii romani au plecat de la Split, ieri dimineata, direct la turneele ATP, unde vor evolua in aceasta saptamana. Andrei Pavel si Razvan Sabau s-au imbarcat cu destinatia Germania, fiind inscrisi la concursul de la Stuttgart. "Cneazul", cap de serie numarul 12, va juca direct in turul secund, impotriva invingatorului din partida Simon Greul (Germania) - Tomas Zib (Cehia). "Pina acum n-am avut un sezon grozav, dar sper ca meciul de Cupa Davis sa-mi dea un imbold si sa joc tot mai bine", a spus Pavel. In primul tur al turneului de la Stuttgart, Razvan Sabau va da piept cu argentinianul Carlos Berlocq.

La turneul de la Amersfoot, Victor Hanescu, favoritul numarul sase, il va infrunta pe olandezul Steven Korteling. La randul lui, Horia Tecau si-a facut bagajele, urmand sa plece in SUA, unde va evolua, alaturi de Florin Mergea, la un challenger.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.