In aceasta vara, FC National a mai pierdut o echipa, iar sarcina italianului Landi de a incropi o formatie devine din ce in ce mai dificila. Sergiu Radu, Olah, Rada, Cr. Munteanu, Vl. Munteanu, Chihaia, McKain, A. Stoica sau Pitu sunt jucatorii care au parasit formatia din Parcul cu Platani.

Aceasta migratie in masa i-a infuriat peste masura pe suporterii "bancarilor", care au impanzit cartierul Cotroceni cu sute de afise in care Gino Iorgulescu este prezentat ca omul care va distruge FC National. "La FC National, Gino a spus "nu" performantei. In schimb a spus "da" imbogatirii nemeritate de pe urma clubului. Vanzarea a foarte multi jucatori, unii pe preturi oficiale extrem de mici (implicand comisioane grase pentru Gino)", era scris pe respectivele afise.

Situatia tensionata de la clubul bancar este foarte ciudata, pentru ca din societatea inregistrata la FRF, fac parte persoane foarte bogate. in urma cu aproximativ o luna, FRF a hotarat dezafilierea a sapte cluburi, printre care se numara si Asociatia de fotbal Club National 2000 Bucuresti si afilierea provizorie a sapte cluburi, printre acestea regasindu-se si FC National SA Bucuresti. Conform datelor de la Registrul Comertului, la societatea respectiva figureaza, ca actionari, trei persoane fizice si doua persoane juridice.

Actionarul majoritar al societatii comerciale este omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care detine 60 la suta din actiuni, pentru care a varsat in contul societatii aproximativ 300 milioane de lei. De asemenea, Ion Tiriac figureaza si el cu 6.17 la suta, iar Gino Iorgulescu detine 5 la suta. in ceea ce priveste asociatii juridici, acestia se numesc Asociatia Fotbal Club National, cu 20,6 la suta, si Romanian Sport Promotion SA, care detine 8,23 la suta.

Anul trecut, Ion Tiriac a ocupat locul doi intr-un clasament al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 700 de milioane de dolari. in acelasi clasament, Sorin Ovidiu Vantu s-a clasat abia pe locul cinci, cu o avere estimata la 500 de milioane de dolari. Contactat telefonic, directorul sportiv, Vicentiu Iorgulescu, a declarat ca problemele financiare trebuie discutate cu presedintele Gino Iorgulescu. Acesta insa a avut telefonul inchis toata ziua, casuta vocala luand locul oficialului de la FC National.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.