Gratioasa sud-coreeana Kim Yu-na este o 'golden girl' la numai 19 ani, ridicata la personalitate preferata in tara sa, care gestioneaza milioane si medalii pana la aurul olimpic de joi.

Kim Yu-na avea opt ani cand a inceput sa viseze. Privea la televizor la starul american Michelle Kwan la Jocurile Olimpice de la Nagano in 1998. De atunci, ea nu si-a mai dorit decat un lucru: sa devina patinatoare artistica. 12 ani mai tarziu, iat-o, un adevarat star, scrie Agerpres.

In timp ce nu a implinit inca 20 de ani, sponsorii dau navala cu milioane de dolari. In 2009, anul in care a fost desemnata campioana mondiala, o premiera pentru tara sa, ea a semnat pentru opt milioane de dolari contracte de parteneriat cu mai multe societati, de la un constructor de automobile la un fabricant de cosmetice si mergand pana la un producator de lapte.

Imaginea sa este peste tot in Coreea de Sud, pe panouri publicitare, in statiile de autobuz, iar produsele personalizate au iesit pe piata. Kim Yu-na este de fapt mai mult decat o sportiva sau o patinatoare, este preferata coreenilor si ii devanseaza pe presedintele american Barack Obama, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si chiar si pe seful statului sud-coreean Lee Myung-bak.

Milioane de sud-coreeni au explodat de bucurie cand 'Regina Yu-Na', campioana olimpica la patinaj artistic la Vancouver gratie unei performante stralucite, a oferit tarii sale unul dintre cele frumoase titluri sportive.

'Sunt mandru de ea. Este incredibil ca o patinatoare dintr-o tara atat de mica poate sa o faca sa straluceasca in fata lumii intregi',
a precizat un student, Kang Dong-Hyu.

Sud-coreenii, cunoscuti pentru o forta de munca deosebita, si-au acordat totusi o pauza pentru a o urmari pe Kim Yu-na aducand primul titlu olimpic al tarii la patinaj artistic.

Site-urile internet din tara au inregistrat recorduri de accesare in direct pentru un sport, aproximativ cinci milioane de persoane conectandu-se pentru a urmari programul liber al favoritei lor. Altii au preferat sa urmareasca competitia de acasa, de la birou sau din fata ecranelor uriase instalate in Seul.

La randul sau, presedintele Lee Myung-Bak a trimis un mesaj de felicitare campioanei in numele natiunii. 'Pasiunea dumneavoastra si vointa de care ati dat dovada au facut placere intregii populatii'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.