Favoritii chinezi ai probei de perechi, Shen Xue si Zhao Hongbo, reveniti dupa ce s-au casatorit, vor deschide balul probelor de patinaj artistic al Jocurilor Olimpice de la Vancouver.

Triplii campioni mondial vor fi primii care vor intra pe patinoarul de la Pacific Coliseum pentru a patra participare la Jocuri, fiind o speranta reala pentru titlul olimpic din partea Chinei, dupa cele doua medalii de bronz cu care au trebuit sa se multumeasca in 2002 si 2006, scrie Agerpres.

Shen Xue, 31 de ani, si Zhao Hongbo, 36 de ani, cuplul cel mai varstnic din competitie, patineaza impreuna de 18 ani. Prima pereche chineza care a cucerit titlul mondial, in 2002, ei si-au adjudecat 7 medalii mondiale, inainte de a se retrage in 2007.

Dupa ce obtinut al treilea titlu mondial, au decis sa renunte la patinaj... pentru a se casatori. Dar Zhao nu a reusit sa uite visul sau de a cuceri titlul olimpic, pe care l-a avut acum 6 luni, si-a convins sotia, si iata-i la Vancouver, in fata provocarii de a deveni primii chinezi care urca pe prima treapta a podiumului decorat cu cele 5 cercuri ingemanate.

De la revenire, totul se petrece de minune pentru ei, sunt neinvinsi in acest sezon si detin recordurile mondiale ale notelor pentru programul scurt (75,36 puncte), pe o versiune instrumentala (regulamentul obliga!) a piesei 'Who wants live for ever', a trupei Queen's, care povesteste longevitatea lor de competitori. Cei doi pot conta si pe suportul publicului, de vreme ce comunitatea chineza este foarte importanta la Vancouver. Ca in multe alte locuri, de altfel.

Principalii lor rivali, Aliona Savcenko si Robin Szolkowy, vor fi ultimii din cei 20 de concurenti care vor intra pe gheata.

Germanii, dubli campioni mondiali en-titre, nu au reusit mai mult de locul 6 la JO, in 2006, dorindu-si si ei sa fie primii din tara lor castigatori ai aurului olimpic in ultimii 58 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.