Cacealmaua lui Mitica Dragomir cu privire la controlul asupra milioanelor de dolari din drepturile de televizare a fost dejucata de George Copos. Acesta a incropit o ordonanta de urgenta menita sa anuleze proiectul de lege al presedintelui LPF. Duelul sportiv a luat o intorsatura politica, deputatul PRM solicitind anticipate.

Campionatul autohton de fotbal se afla inca in vacanta, echipele fiind imprastiate prin diverse colturi ale Europei pentru a pregati noul sezon. Cu toate acestea, scandalurile se tin lant. "Cotidianul" a dezvaluit, in urma cu o luna, ca Mitica Dragomir a pregatit un proiect de lege prin care, pe linga unele prevederi utile sportului (scutiri de taxe vamale pentru materiale sportive, o impozitare mai blinda, simplificarea procedurilor de legitimare a sportivilor straini etc.), incearca sa obtina controlul total asupra drepturilor de televizare ale meciurilor din Divizia A. In replica, George Copos, care, alaturi de conducatorii cluburilor din Bucuresti, doreste negocieri individuale cu televiziunile, a incropit o ordonanta de urgenta care anuleaza initiativa parlamentarului de la PRM, propunind, asa cum este in majoritatea tarilor UE, ca fiecare club sa aiba drept de decizie asupra propriilor afaceri.

Miza reprezinta peste 6 milioane de dolari anual

Cum in joc sint peste 24 de milioane de dolari (contractul actual e valabil pe 4 ani), spiritele s-au incins. Presedintele LPF l-a acuzat pe vicepremier ca a facut "un simulacru de proiect" privind modificarea Legii sportului, prin care doreste sa ia drepturile de televizare. "Dupa inundatii, am avut parte de o alta calamitate, produsa de vicepremierul Copos. In acest simulacru, nu a dorit decit sa ia drepurile de televizare, acum, cind oamenii mor pe case sau in cimp", a spus Dragomir. Presedintele LPF l-a acuzat pe patronul rapidist ca vrea sa ia bani de la cluburile sarace pentru a-i da gruparilor Rapid, Steaua si Dinamo. "In proiectul lui a adaugat o virgula la ce scrie in lege, propunind modificarea drepturilor de reclama, publicitate si TV, in favoarea cluburilor 'care participa, dupa caz, cu sportivi proprii>>", a completat oficialul Ligii.

"Se impun anticipate"

Dumitru Dragomir a precizat ca George Copos a incercat "sa dea o lovitura": "Nu le-a ajuns ca au luat gratis fabrici, hoteluri, in tara asta, vrea sa nenoroceasca si cluburile sarace. Ce face el este tot o calamitate, un act de lipsa de bun-simt, de lasitate. Vrea sa ia si ultima speranta a echipelor de fotbal, acum, cit mai este vicepremier. "Nici Ceausescu nu a nimicit sportul. Distrugi acest popor daca nu-i dai nici piine, nici sport. Se impun alegeri anticipate, pentru ca unii nu doresc decit avantajul propriu, saracirea celor saraci si imbogatirea celor bogati", a adaugat Dragomir.

"Se dau bani la negru"

Dragomir a prezentat propunerile facute de el in acel proiect, care nu se regasesc in ordonanta lui Copos. "Dorim evitarea supraimpozitarii veniturilor. Fiecare sportiv sa-si plateasca toate darile din salariu, insa din diurna, prime, contract sa plateasca zece la suta. Acesti bani se dau la negru, iar ei vor sa duca hotiile mai departe", a spus Dragomir. El a adaugat ca se doreste ca ANS sa autorizeze pe viitor legitimarea sportivilor nerezidenti in Romania, admitind si in acest caz ca, in momentul de fata, acestia se afla in ilegalitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.