Din cauza lipsei dotarilor, sportivii din delegatia olimpica care va merge la Vancouver se antreneaza in strainatate

Delegatia Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Vancouver este formata din 26 de sportivi cu sanse inexistente la vreo medalie.

Acestia se antreneaza totusi timp de 6-7 luni pe an printre straini, in Austria, Germania sau chiar Bulgaria, tari in care sporturile de iarna au traditie si conditiile de pregatire sunt excelente."Nu ai nici o sansa in schiul alpin daca ramai in Romania. Acasa nu poti sa faci nimic. Este prea putina zapada, iar partiile nu sunt bine facute", explica Edit Miklos, singura reprezentanta a Romaniei la schi alpin.

Si campionii de la schi fond se antreneaza in strainatate. "La capitolul baze de pregatire stam dezastruos", spune Eva Tofalvi, cea mai valoroasa si mai experimentata biatlonista din lotul Romaniei.

  • Cheta pentru sanii
Un alt capitol delicat pentru Romania este cel al dotarilor. Daca federatiile asigura sportivilor echipamentul, in cazul sportivilor care practica bobul sau sania, lucrurile sunt mai complicate, in conditiile in care un bob sau o sanie de ultima generatie costa chiar si zeci de mii de euro, bani greu de acoperit din buget.

Astfel, primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a organizat o cheta publica pentru a cumpara doua sanii.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.