Atacantul roman este suspendat si nu va fi platit pentru cel putin 60 de zile. Acesta este sfatuit de Comitetul Olimpic Italian sa-si recunoasca greseala si sa nu mai faca si testul B pentru a primi o pedeapsa mai mica.
Mama atacantului de la Fiorentina sustinea, inaintea aparitiei celui de-al doilea test pozitiv, ca ea este de vina pentru ca Adrian Mutu a fost prins dopat, potrivit NewsIn.

Dumitru Dragomir, presedintele LPF considera ca situatia fotbalistului este grava si ca acesta ar putea spune adio carierei, insa declara ca nu stia despre substanta administrata de Mutu ca fiind pe lista interzisa. "A luat omu' sa slabeasca, daca lua cocaina era altceva, a luat si maica'sa si sor'sa. Nici eu, care sunt presedintele Ligii, si nu stiam ca e interzis. (...) Daca iese testul B negativ, iti dai seama ce contracte prinde. 9:10-9:18 El poate pe mai departe sa incerce sa faca o fabrica de pantofi", a subliniat seful LPF.

"Testul realizat in 2004 in Anglia era unul dispus de Chelsea. In Italia, din punct de vedere birocratic, ar putea fi diferente, iar sanctiunea ar putea fi de trei luni de suspendare", a precizat Giuseppe Capua, presedintele Comisiei Antidoping a Federatiei Italiane de Fotbal.

"Briliantul" este aparat de fostul sau antrenor, care este alaturi de Mutu in al doilea scandal de dopaj in care a fost implicat atacantul. Potrivit Prosport, Mourinho l-a antrenat pe Mutu la Chelsea, in perioada in care Briliantul a fost depistat pozitiv dupa consumul de cocaina. Antrenorul lui Inter a declarat ca Mutu este un jucator tanar, cu familie si ca spera ca totul sa se termine cu bine pentru jucatorul Fiorentinei.

Atacantul roman a fost depistat pozitiv cu sibutramina de doua ori in acest an: prima data in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oara, la zece zile distanta, dupa un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, dupa meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, in care jucatorul roman a marcat doua goluri.

Sibutramina, substanta folosita in tratamentul obezitatii, actionand prin reducerea senzatiei de foame, figureaza pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidoping (WADA).

Mutu a fost pentru prima oara in cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea cand evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.