Pugilistii romani au fost spulberati in prima zi a intrecerilor de la Moscova de puternica selectionata a Cubei, cu 11-0, iar azi vor incrucisa manusile cu reprezentantii Thailandei

Cei mai valorosi pugilisti romani incearca in aceste zile, sub bagheta legendarului Francisc Vastag, sa faca fata cerintelor Cupei Mondiale de la Moscova, intreceri care au adunat la start cele mai titrate 12 natiuni ale lumii, printre care se numara Rusia, Cuba, SUA, Azerbaidjan si Thailanda. Din pacate, marti seara, dupa ce au trecut cu brio de cantarul oficial, tricolorii au avut parte de o tragere la sorti "dirijata" de mai marii forului international, pentru a nu exista surprize chiar din runda inaugurala, echipa Romaniei fiind inclusa intr-o adevarata grupa de foc, alaturi de valorosii reprezentanti ai Cubei si Thailandei.

Cum era de asteptat, ieri dimineata, in fata galonatilor adversari din Cuba, tricolorii au cedat fara drept de apel, cu scorul de 11-0, nereusind sa opreasca in nici un moment tavalugul celor de peste Ocean. Astazi, de la ora 12, elevii antrenorului Vastag vor intalni Thailanda, echipa care a debutat tot cu stangul, fiind invinsa de aceeasi selectionata a Cubei, dar cu 10-1.

Conform oficialilor FR Box, din delegatia noastra fac parte 11 sportivi, printre care se numara si ungurul Bedak Laszlo (cat. 54 kg), conform regulamentului de desfasurare al competitiei, care permite si "inregimentarea" unui pugilist strain a carui tara de origine nu este prezenta la Cupa Mondiala. Astfel, in vreme ce greul Constantin Bejenariu si Robert Poczo (54 kg) nu au facut deplasarea din cauza unor accidentari, in ringul moscovit au boxat ieri sub culorile tricolore medaliatul cu bronz olimpic al categoriei 64 kg, Ionut Gheorghe, dar si Iuliu Poczo (48 kg), Viorel Simion (57 kg), Stefan Dragomir (69 kg), Petrisor Gananau (75 kg), Ovidiu Chereches (81 kg), Daniel Vacaru (91 kg), Georgian Popescu, George Gavrila si Ronald Gavrila.

Iata si celelalte rezultate inregistrate ieri in grupe: Kazahstan - Georgia 9-2, Rusia - Belarus 11-0, Azerbaidjan - Coreea de Sud 7-4, Africa - Georgia 5-5. Reamintim ca, la Cupa Mondiala, cele 12 echipe au fost repartizate in cate patru grupe, castigatoarele urmand sa acceada in semifinalele din data de 16 iulie, iar celelalte opt echipe vor boxa, in crucis, pentru definitivarea clasamentului final.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.