"Nu vom mai aduce nici un jucator. Am luat ce era mai bun pe piata", declara luni Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus, la reunirea lotului. "Eminenta cenusie" a mintit insa: Juve il vrea pe francezul Patrick Vieira (29 de ani) de la Arsenal, cotat de londonezi la 20 de milioane de euro!

Potrivit presei italiene, Moggi nu vrea sa plateasca aceasta suma si le-a propus "tunarilor" pe unul dintre jucatorii Appiah, Maresca si Miccoli, plus o parte din banii ceruti de englezi. De partea cealalta a fost cerut francezul Zebina, considerat insa netransferabil de Capello.

Surprinzator insa, potrivit ziaristilor britanici apropiati clubului de pe Highbury, unul dintre jucatorii care l-ar interesa pe Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, ar fi Adrian Mutu, iar Juventus ar fi dispusa sa renunte la roman doar daca din sens invers ar veni Vieira! Desi Fabio Capello a declarat ca "Mutu ramine pe loc", Moggi trateaza zilele aceastea venirea altui francez de la Arsenal, Robert Pires (31 de ani), care, intimplator sau nu, ar juca pe acelasi post cu fotbalistul roman!

"O data ce suspendarea ii va expira, Mutu va avea dreptul sa o ia de la zero. Va putea juca din nou pentru un club mare. M-as intilni cu el dupa lunile de suspendare si as vedea ce ar avea de spus referitor la un transfer la Arsenal" Arsene Wenger, declaratie data pe 30 octombrie 2004, inainte ca Mutu sa fie suspendat pe 7 luni

DE CE L-AR LUA ARSENAL
Razboiul Arsenal-Chelsea

De la venirea lui Jose Mourinho in Anglia, rivalitatea dintre Arsenal si Chelsea s-a intetit. Ieri, portughezul a acuzat prezenta vicepresedintelui lui Arsenal, David Dein, in structurile Federatiei engleze, punind pe seama acestei legaturi calendarul dificil al lui Chelsea din sezonul viitor, campionii urmind a juca in deplasare dupa fiecare meci din grupele Ligii Campionilor. Drept replica la manevrele lui Mourinho, care printre altele a tratat ilegal cu Ashley Cole un transfer de la Arsenal la Chelsea, "tunarii" si l-ar dori pe Mutu, jucator pe care portughezul l-a dat afara si caruia clubul i-a cerut ulterior despagubiri.

Henry vrea sa plece

Foarte multa lume ar putea spune ca accesul lui Mutu la primul "11" al lui Arsene Wenger e blocat de prezenta francezului Henry, care joaca oarecum pe acelasi post si care e titular indiscutabil. Numai ca Henry, dupa 6 sezoane, ar vrea sa schimbe orasul, Barcelona fiind locul ce i-ar conveni cel mai mult. Cum atit Henry cit si Vieira au dat aproape totul pentru Arsenal, e momentul ca ei sa fie vinduti, vara aceasta fiind cam ultima cind s-ar mai putea scoate beneficii insemnate de pe urma lor.

Au facut oferta si in mai

Potrivit unor apropiati ai lui Mutu, atacantul de 26 de ani a mai avut o oferta de a se transfera la Arsenal in urma cu doua luni! Englezii au tatonat terenul, insa Juventus, neaflata inca pe pista Vieira, a refuzat orice discutie, mai ales ca abia il inclusese oficial pe roman in lot. Mutu stia de interesul "tunarilor" si le-a marturisit apropiatilor ca un transfer la Arsenal ar fi razbunarea perfecta pentru modul in care l-a tratat Chelsea.

Ar avea permis de munca

In cazul in care ar venit la Arsenal, Adrian Mutu ar avea drept de joc in Premier League pentru ca s-ar incadra in continuare in clauza obligatorie pentru eliberarea permisului de munca in Marea Britanie: un fotbalist din afara Uniunii Europene trebuie sa joace 75 la suta dintre meciurile echipei sale nationale! In schimb, un alt roman dorit in Anglia, Adrian Neaga, nu se poate transfera la Wigan pentru ca nu indeplineste baremul mai sus mentionat.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.