Fostul antrenor al formatiei FC Timisoara, Gabi Balint, a fost prezentat ca fiind noul selectioner al echipei nationale a Moldovei, iar tehnicianul a semnat un contract valabil pe doua sezoane, informeaza presa moldoveneasca.

"Lucrez din nou in Moldova si ma intorc aici cu dorinta de munca, mai ales ca este un post care ma onoreaza. Nu m-am gandit mult cand am acceptat aceasta functie pentru ca m-a interesat foarte mult sa revin pe banca tehnica. Sunt sigur ca Moldova are potential sa faca mai mult decat in preliminariile precedente. Vrem sa ridicam valoarea fotbalului moldovenesc", a spus Gabi Balint la prezentarea oficiala, potrivit NewsIn.

Tehnicianul roman a mai afirmat ca nu si-a facut inca un staff tehnic, dar deja a inceput munca: "A m facut deja liste cu posibilii jucatori pe care i-am putea convoca. Avem in grija si echipa de tineret, urmarim jucatori care ar putea face pasul la echipa mare. Portile echipei nationale sunt deschise tuturor jucatorilor".

Balint si-a inceput cariera de antrenor in 1994, atunci cand a fost secundul lui Anghel Iordanescu la Campionatul Mondial desfasurat in SUA. De atunci, acesta a mai pregatit, din postura de antrenor principal, formatiile FC Bihor (1998-1999), Sportul Studentesc (1999-2000, 2003-2004), Serif Tiraspol (2002-2003) si FC Timisoara (2008-2009).

In preliminariile CM 2010, Moldova a terminat Grupa a 2-a pe ultimul loc, cu doar 3 puncte obtinute in 10 meciuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.