Antrenorii romani Anghel Iordanescu si Mircea Lucescu se afla in primele 100 de locuri intr-un clasament al celor mai buni tehnicieni din ultimii 13 ani, in timp ce Victor Piturca ocupa pozitia 120 in aceasta ierarhie, informeaza Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS)

Anghel Iordanescu se afla pe locul 66, cu 7 puncte, la egalitate cu Alejandro Sabella (Argentina), Clive Barker (Africa de Sud), David O'Leary (Irlanda), Dino Zoff (Italia), Eduardo Martinho (Portugalia), Michael Skibbe (Germania), Morten Olsen (Danemarca), Roberto Mancini (Italia), Sergio Batista (Argentina) si Srecko Katanec (Slovenia), relateaza NewsIn.

Urmatorul roman in clasament este Mircea Lucescu, care cu 6 puncte se afla pe pozitia 81, la egalitate cu Antonio Lopez (Brazilia), Zico (Brazilia), Bruno Metsu (Franta), Huub Stevens (Olanda), Jean Paul Okono (Camerun), Nery Pumpido (Argentina), Nils Jihan Semb (Norvegia) si Robert Bradley (SUA).

Ultimul roman din acest top este Victor Piturca, care ocupa chiar ultimul loc, cu doar un punct, insa si el se afla la egalitate cu mai multi tehnicieni printre care Alberto Malesani (Italia), Alfio Basile (Argentina), Cesare Maldini (Italia) sau Javier Irureta (Spania).

Ierarhia celor mai buni tehnicieni din ultimii 13 ani este condusa de Sir Alex Ferguson (Scotia), in timp ce pe locurile 2 si 3 se afla, la egalitate, Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta).

Clasamentul celor mai buni 10 antrenori in perioada 1996-2009:

1. Sir Alex Ferguson (Scotia) 87p

2-3. Marcello Lippi (Italia) si Arsene Wenger (Franta) 58p

4. Guus Hiddink (Olanda) 51p

5. Jose Mourinho (Portugalia) 48p

6. Otmar Hitzfeld (Germania) 43p

7-8. Marcelo Bielsa (Argentina) si Sven Goran Eriksson (Suedia) 41p

9. Luiz Felipe Scolari (Brazilia) 38p

10. Frank Rijkaard
(Olanda) 34p


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.