Tenismanul Andrei Pavel crede ca prima zi a meciului Croatia-Romania va fi decisiva

Desi au vrut sa para relaxati ieri, la conferinta de presa a Romaniei, Andrei Pavel si Victor Hanescu au inceput sa resimta miza meciului cu Croatia. Atat pentru unul, cat si pentru celalalt, disputa de la Split, din sferturile de finala ale Grupei Mondiale, constituie cea mai importanta reprezentatie din cariera in Cupa Davis. "Este un vis ca am ajuns in aceasta faza a competitiei. Ar fi mai mult decat un vis sa si castigam", a marturisit Pavel. Probabil din cauza nervozitatii excesive, "Cneazul" are un comportament ciufut fata de jurnalistii romani prezenti la Split.

Croatii, neinvinsi acasa de sase ani

Dupa accidentarea lui Razvan Sabau, si Andrei Pavel a dat emotii ieri, anuntand ca necazurile nu-l ocolesc. "La Wimbledon am avut ceva probleme medicale la spate. Saptamana trecuta am facut un program de recuperare, cu medicii si fizioterapeutii de la lot, si se pare ca mi-am revenit. Sper sa rezist. Desi la ultimele turnee am evoluat pe iarba, pot spune ca ne-am acomodat deja pe suprafata sintetica de la Split. Cred ca va conta foarte mult felul in care vom incepe meciul. Prima zi ar putea fi decisiva", crede Pavel.

Victor Hanescu le-a replicat lui Ivan Ljubicici si Mario Ancici, care au facut declaratii destul de optimiste cu privire la sansele de a accede pentru prima oara in semifinale. "Am auzit ca se cred mari favoriti. Daca privim prin prisma clasamentului, cred ca au dreptul sa o faca. Sa nu uite insa ca si americanii au fost favoriti, in urma cu doar cateva luni, in disputa cu ei. Pana la urma, croatii au castigat atunci. De ce n-am putea castiga noi acum? Toata lumea spune ca ei sunt obligati sa castige, asa ca Ljubicici si Ancici vor juca sub o presiune foarte mare", a declarat Hanescu la conferinta de presa de ieri.

Croatii sunt in continuare foarte increzatori. "Pe teren propriu, suntem neinvinsi din 1999. In plus, suprafata aceasta rapida de joc (n.r. - greenset) ne avantajeaza, atat pe mine, cat si pe Ancici, fiindca amandoi avem un serviciu foarte bun", sustine Ljubicici.

Parintii, sefi de galerie

Deocamdata, la Split si-au facut aparitia putini suporteri romani, majoritatea din anturajul echipei. Gheorghe Pavel, tatal lui Andrei, a sosit in Croatia alaturi de 40 de constanteni, dotati cu tot echipamentul necesar unei galerii. Si Constantin Hanescu, tatal lui Victor, se afla de cateva zile la Split, insotindu-si in premiera fiul intr-o deplasare de Cupa Davis.

De voie, de nevoie, jucatorii romani ies in fiecare seara sa se plimbe prin oras, fiindca hotelul de patru stele "Art", acolo unde sunt cazati, nu dispune de un restaurant, iar romanii trebuie sa ia masa, de fiecare data, in oras.

Aseara era programat, la "Adriatic Yacht Club", "Dineul oficial", o petrecere la care participa componentii celor doua echipe si oficialii federatiilor. Localul respectiv este unul dintre cele mai exclusiviste si mai scumpe cluburi din Split, fiind situat chiar pe malul marii.

Ziarele din Croatia acorda o importanta minima meciului cu Romania, la sala fiind prezenti doar cativa jurnalisti. Nici publicul nu se inghesuie, deocamdata, la casele de bilete, dar organizatorii au anuntat ca tichetele ramase nevandute vor fi distribuite gratuit elevilor si studentilor, astfel incat cele 5.100 de locuri ale salii "Dvorana Gripe" sa se ocupe.

Tintarul

Tragerea la sorti va avea loc astazi, la ora 14.00 (ora Romaniei), la "Villa Dalmatia", dintr-un cartier rezidential din Split. Cei doi capitani-nejucatori au dat ieri de inteles ca singurul detaliu lasat la mana destinului este ordinea partidelor. "Probabil ca vom folosi aceeasi formatie care a invins SUA in martie, adica Ljubicici si Ancici, atat la simplu, cat si la dublu. Varianta noastra de rezerva este Ivo Karlovici, atat la simplu, cat si la dublu", a marturisit Nikki Pilici, capitanul croatilor.

Ca si in tabara romana, si la croati au aparut discutii in ceea ce priveste desemnarea numarului 1, mai ales ca Ancici a jucat mult mai bine decat Ljubicici in ultima vreme. Totusi, se pare ca veteranii Andrei Pavel si Ivan Ljubicici vor ramane liderii celor doua echipe. Varianta de rezerva a romanilor pentru proba de simplu este in continuare Razvan Sabau, desi acesta are o fisura la degetul mare al piciorului stang si o infectie la celalalt picior.

In prima zi, Ivan Ljubicici, jucatorul numarul 1 al croatilor, il va intalni pe Victor Hanescu, numarul 2 roman, in timp ce Andrei Pavel, liderul tricolorilor, va da piept cu Mario Ancici. Sambata, se va disputa partida de dublu, unde, cel mai probabil, cuplul Andrei Pavel/Gabriel Trifu va infrunta perechea Ivan Ljubicici/Mario Ancici, care in luna martie a ingenuncheat celebrul dublu american format din fratii Bob si Mike Bryan. In ultima zi, duminica, Pavel va juca impotriva lui Ljubicici, iar Hanescu se va confrunta cu Ancici.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.