Jurnalistul Catalin Tolontan povesteste o intimplare care ne introduce dincolo de cortina luminata a fotbalului mare.

"Faptele. Miercuri, Chivu a mers in clinica de la Milano unde stia ca va fi supus unui control de rutina dupa lovitura la cap din timpul meciului Chievo – Inter. De aici, din tara, operatia din urma cu o saptamina parea simpla, desi a fost inconjurata de avertismente precum “fractura”, “cutia craniana indreptata”, “fragmente osoase care se indreptau spre creier”. Medicii de la Verona au reusit. Cind Chivu a ajuns acum doua zile la Milano, doctorii i-au spus ca e nevoie de o interventie suplimentara. “Deloc complicata, signor Chivu”. In acel moment, Cristi a cedat. I s-a parut ca toata lumina alba a holului ii declanseaza prin ochi direct in punctul din creier unde se inclesteaza emotiile, furia, teama si exasperarea. “Nu mai pot, e prea mult!”, a rabufnit el. Cel mai echilibrat mare fotbalist roman al ultimului deceniu, omul care a jucat mereu la virf si nu si-a pierdut cumpatul niciodata, a dat un picior intr-un cos de pe culoar. Apoi a injurat, cu naduf. “Ma las de fotbal!”. Minutele acestea il readuc printre noi, profanii, si ne intermediaza o calatorie in lumea reala a fotbalului stralucitor si presant. A rezistat la multe operatii. A revenit pe gazon. N-a pozat in victima si si-a vazut de treaba -eh, nu e un elogiu, doar adevarul-, dar a explodat si el cind i s-a parut ca peretii se ingusteaza si ceea ce i se cere e prea multa rezistenta la nesansa.", povesteste Tolontan pe blogul sau.

"Probabil ca, pina la urma, va accepta noua interventie. “Intii ne gindim la pacientul Chivu si apoi la fotbalist”, au spus doctorii italieni. Bine c-a iesit totusi din lumea gusturilor perfecte si a manierelor impecabile! O usurare, pentru ca martirii conventiilor sfirsesc rau. Mai bine un erou din cind in cind nervos", concluzioneaza jurnalistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.