Selectionerul echipei nationale a Spaniei, Vicente del Bosque, a primit titlul de cel mai bun selectioner al anului 2009, conform ierarhiei prezentate ieri de Federatia Internationala de Istorie si Statistica (IFFHS).

Del Bosque ocupa primul loc, cu 185 de puncte, in timp ce pozitia secunda este adjudecata de selectionerul Angliei, Fabio Capello, cu 151 de puncte.

Potrivit NewsIn, podiumul este completat de antrenorul Braziliei, Carlos Dunga, cu 149 de puncte. Topul celor mai buni 10 selectioneri din 2009 este completat de Marcelo Bielsa (Chile, 82 puncte), Robert Bradley (SUA, 32p), Bert van Marwick (Olanda, 28p), Ottmar Hitzfeld (Elvetia, 23p), Otto Rehhagel (Grecia, 18p), Radomir Antic (Serbia, 17p) si Guus Hiddink (Rusia, 17p).

Singurii tehnicieni care s-au mentinut in Top 10 sunt Guus Hiddink, care a cazut de pe locul 2 pe 10, si Fabio Capello, care a urcat de pe pozitia 7 pe 2. Antrenorul primei reprezentative a Romaniei, Razvan Lucescu, nu se afla in acest clasament.

In ierarhia selectionerilor mai sunt prezenti Marcello Lippi (Italia, locul 13), Joachim Low (Germania, 14), Miroslav Blazevic (Bosnia, 17), Morten Olsen (Danemarca, 18), Giovanni Trapattonni (Irlanda, 19) sau Diego Armando Maradona (Argentina 23).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.