Campionul mondial IBF, Lucian Bute, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca se simte pregatit sa boxeze cu orice pugilist si ca ar vrea ca meciul sa aiba loc in Romania, chiar si pe un standion, daca o sala nu ar fi destul de incapatoare.

"Trebuie sa plec in Canada pentru ca pe 17 aprilie am meci. Sunt pregatit pentru orice adversar, indiferent de numele lui. Sunt cel mai bun si sunt sigur ca voi castiga si meciul urmator, iar apoi sa-mi indeplinesc visul, acela de a unifica toate centurile castigate. Trebuie sa ma intorc in Canada dupa o perioada de vacanta in Romania pentru a incepe treaba serioasa. Vom vedea unde voi boxa, poate fi si in Romania. Eu imi doresc foarte mult un meci aici si sa unific centurile. As fi gata sa boxez si pe un stadion, sunt sigur ca s-ar umple", a afirmat Lucian Bute, potrivit NewsIn.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, l-a completat pe Bute legat de disputarea meciului in Romania: "Sansele sunt destule pentru ca atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc, sprijina un meci aici. Dar nu depinde numai de noi, vom vedea ce spune si Interbox despre asta".

Campionul mondial nu are nicio preferinta pentru meciul din luna aprilie: "Edison Miranda, Kelly Pavlik sau Bernard Hopkins sunt nume foarte cunoscute in America, si cum eu sunt cel mai bun vreau sa boxez cu cei mai buni. HBO si-a anuntat prezenta la urmatorul meci, ei sunt interesati de un meci cu un nume, cum ar fi Bernard Hopkins, vom vedea daca vor transmite meciul".

Bute a dezvaluit si care e secretul succesului sau in meciuri: "Totul inseamna seriozitate si multa munca, pentru ca daca ai talent mult si nu muncesti, nu faci nimic".

La conferinta care a avut loc in magazinul Micri Gold, Lucian Bute a primit din partea propietarului lantului comercial, Cristian Ionita, un ceas Chopard Mille Miglia Gran Turismo XL. Ionita i-a promis lui Bute ca la urmatoarea centura cucerita ii va face cadou un ceas care sa ii poarte numele.

Lucian Bute (29 de ani) a devenit campion mondial IBF la categoria supermijlocie la 19 octombrie 2007, cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute si-a aparat centura in patru randuri. La 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy, prin KO tehnic in repriza a 10-a, la 24 octombrie s-a impus la puncte, la capatul unui meci controversat, in fata mexicanului Librado Andrade, la 13 martie 2009 s-a impus prin KO tehnic in runda a 4-a in fata columbianului Fulgencio Zuniga, iar la 29 noiembrie, in cadrul revansei cu Andrade, a castigat prin KO in repriza a 4-a.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.