Drumul catre renovarea Stadionului National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" tinde catre infinit. Dupa luni de tergiversari, de care se face vinovat actualul presedinte ANS, Gheorghe Florian, actiunea s-a poticnit din cauza demisiei anuntate a Guvernului Tariceanu. Declarat dusman convins al finantarii sportului, primul-ministru a anulat, deocamdata, orice speranta ca firma Swietelsky, cea care efectueaza lucrarile de modernizare la fostul "23 August", sa reia lucrarile in timp util pentru a nu prinde perioada de toamna-iarna.

Conform celor declarate de Dan Tudose, directorul Complexului "Lia Manoliu", reprezentantii firmei austriece au fost de acord sa renegocieze contractul, devenit oarecum nul din cauza denominarii leului, si sa piarda cu aceasta ocazie 600.000 de euro din recalculare, doar-doar se vor aproba fondurile pentru reluarea lucrarilor. Dan Tudose a reusit chiar sa obtina cuvantul celor de la "Loteria Romana", cea care asigura banii, numai ca suma negociata, doar 80 miliarde de lei vechi in loc de 127, nu poate fi virata Agentiei Nationale pentru Sport decat in urma unei Hotarari de Guvern deoarece este vorba de bani publici! Cum "Taricenii" se confrunta acum cu alte probleme, vezi alegerile anticipate, inundatiile etc., speranta ca banii de la Loterie sa intre in conturile ANS este aproape nula.

Problema care se pune acum este, insa, alta. Conform clauzelor contractuale, intarzierea platilor sau rezilierea unilaterala a contractului duce automat la plata unor penalitati. Iar cum Complexul Sportiv National a amendat, asta iarna, cu 80 milioane de lei vechi firma austriaca pentru intarzierea lucrarilor, e greu de crezut ca aceasta va face un nou favor partii romane. In concluzie, Tariceanu va fi bun de plata!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.