Fostul international Gica Popescu a anuntat, miercuri, ca nu va candida la alegerile pentru presedintia FRF, in semn de protest fata de decizia forului ca scrutinul sa fie programat la data de 25 ianuarie, la doar doua saptamani dupa vacanta de iarna.

"Nu ma voi prezenta la alegerile din 25 ianuarie, acesta fiind forma mea de protest la ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. Este un protest la decizia FRF ca alegerile sa fie programate la data de 25 ianuarie, la doar doua saptamani dupa vacanta. Ca sa castig alegerile ar trebui sa am timp sa stau de vorba cu oamenii, pentru a le explica ce vreau eu sa fac, dar asa nu am cum sa ma pregatesc. Nu vreau sa fac compromisuri si prefer sa renunt", a spus Popescu, conform NewsIn.

Fostul capitan al echipei FC Barcelona a afirmat ca nu va sustine un alt candidat la alegerile FRF, pentru ca in opinia sa acestia "sunt inexistenti si nu au sanse impotriva lui Mircea Sandu", dar i-a indemnat pe cei care vor sa schimbe ceva in fotbalul romanesc "sa boicoteze alegerile".

"Sunt convins ca as fi obtinut mai multe voturi si le multumesc oamenilor care au avut incredere in mine, dar nu pot accepta voturi cadou. Acum 5 ani am muncit pentru voturi si asa as fi vrut sa fac si acum. Nu pot sa stau acasa, sa trimit programul prin fax si apoi sa fiu votat. Am luat decizia de a nu candida cand am realizat ca este imposibil sa conving oamenii ca proiectul meu este cel mai bun", a spus omul de afaceri.

Gheorghe Popescu a mai candidat la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal in anul 2005, impotriva lui Mircea Sandu, dar atunci a adunat doar 102 voturi, fata de cele 187 ale contracandidatului sau.

Popescu are 42 de ani si s-a retras din fotbal in 2003, dupa ce a trecut pe la echipe precum FC Barcelona, PSV Eindhoven, Galatasaray, Tottenham, Steaua sau Dinamo.

De asemenea, fostul international are la activ 115 selectii la echipa nationala a Romaniei, pentru care a reusit sa marcheze de 16 ori. Dupa retragerea din activitate si-a deschis propria scoala de fotbal si s-a implicat in impresariat, dar cea din urma activitate i-a adus un dosar la DNA in cazul unor transferuri de fotbalisti, el fiind acuzat de inselaciune, evaziune si spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.