Toate echipele din primul esalon, in afara Universitatii Craiova, si-au programat deja pentru aceasta iarna cel putin cate un stagiu de pregatire in Antalya, in timp ce pe pozitia secunda se claseaza zonele montane, desi pana acum destinatiile erau impartite intre Turcia, Cipru, Italia sau Spania.

Campioana Unirea Urziceni se va reuni la 11 ianuarie si este prima echipa care va ajunge in aceasta iarna pe taram turcesc, avand programat un cantonament in statiunea Belek, intre 13 si 24 ianuarie, dupa care in perioada 28 ianuarie-8 februarie vor efectua un nou stagiu in Turcia, de aceasta data in Antalya, unde vor sustine si mai multe partide amicale, relateaza NewsIn.

Vicecampioana FC Timisoara, al carui lot se reuneste sambata, se va antrena timp de aproape o luna in Turcia, pe durata a doua stagii de pregatire. Primul intre 16-27 ianuarie, iar al doilea in perioada 30 ianuarie-12 februarie.

Steaua
va avea un program aproape similar cu cel al banatenilor, cu exceptia faptului ca se va reuni miercuri, iar al doilea cantonament din Antalya este programat intre 30 ianuarie-13 februarie.

Liderul la zi al Ligii I, CFR Cluj, are programata reunirea la 10 ianuarie, si se va pregati aproape o luna in Antalya, intre 16-28 ianuarie, cand e programat primul cantonament, si 3-13 februarie, cand va avea loc al doilea stagiu si unde va disputa patru jocuri de pregatire.

Tehnicianul lui Dinamo, Cornel Talnar, a decis ca prima perioada de antrenamente din aceasta iarna sa fie dedicata pregatirii fizice, astfel ca lotul se va reuni la 11 ianuarie, iar intre 15-25 se va antrena la Poiana Brasov, cu un singur meci de pregatire, in ultima zi. Apoi, intre 28 ianuarie-11 februarie, ros-albii au programat un stagiu in Antalya, unde este de asteptat sa dispute cinci partide de verificare.

Lotul Rapidului se va reuni luni, sub comanda lui Nicolae Manea, iar la fel ca anul trecut, primul cantonament va fi efectuat la Poiana Brasov, acolo unde giulestenii se vor caza la unul dintre hotelurile lui George Copos, in perioada 18-27 ianuarie. Formatia bucuresteana va sustine al doilea stagiu in Antalya, intre 1-12 februarie, dupa care va continua antrenamentele in tara.

Formatia Pandurii Targu Jiu are programata reunirea marti, dupa care va efectua vizita medicala la Craiova si apoi va sustine un stagiu montan, in statiunea Ranca, intre 14-22 ianuarie. Elevii lui Ciobotariu vor primi doua zile libere, dupa care intre 25 ianuarie-8 februarie se vor pregati in regiunea Antalya, unde au si mai multe jocuri amicale in compania unor echipe din strainatate.

Echipa pregatita de Viorel Moldovan, FC Brasov, are programata reunirea la 11 ianuarie, dupa care in urmatoarele doua zile este programata vizita medicala. Desi tehnicianul anuntase ca isi doreste un cantonament in Spania, la Oliva Nova, in cele din urma conducerea a organizat un stagiu in Antalya, intre 20-31 ianuarie. Cel de-al doilea va fi programat in perioada 5-12 februarie, iar cel mai probabil destinatia va fi tot regiunea Antalya.

Jucatorii lui FC Vaslui se vor reuni sambata, dupa care vor efectua vizita medicala, iar la 11 ianuarie vor pleca in Germania, pentru un cantonament de 12 zile la Goch, dedicat exclusiv pregatirii fizice, fiind singura echipa din Liga I care a ales aceasta tara ca destinatie pentru un cantonament de iarna. Al doilea stagiu este programat intre 27 ianuarie-9 februarie in Antalya.

Otelul Galati
si-a amanat reunirea cu o zi, urmand ca elevii lui Dorinel Munteanu sa efectueze primul antrenament din 2010 la 8 ianuarie. Timp de o saptamana, formatia moldava se va antrena in localitate, dupa care intre 14-25 ianuarie va fi cantonata la Poiana Brasov. In perioada 30 ianuarie-12 februarie, galatenii se vor afla in provincia turca Antalya, cand au programate si cinci meciuri amicale.

Lotul Astrei Ploiesti se va reuni la 11 ianuarie si se va pregati in localitate pana la 17 ianuarie, dupa care se va deplasa in Turcia pentru un cantonament de doua saptamani in Antalya. Elevii lui Nicolo Napoli vor reveni in tara pe 5 februarie si vor continua antrenamentele la Ploiesti pana la debutul returului, programat la 20 februarie.

Una dintre echipele cu grave probleme financiare ale campionatului, Politehnica Iasi va efectua si ea doua cantonament in aceasta iarna, totalizand 25 de zile. Primul stagiu va fi la Poiana Brasov, intre 11-21 ianuarie, iar pentru al doilea formatia pregatita de Petre Grigoras se va deplasa in Antalya, pe 27 ianuarie, unde se va pregati timp de doua saptamani.

Nou-promovata Unirea Alba Iulia are programata reunirea la 11 ianuarie si se va pregati in localitate timp de doua saptamani. Intre 24 ianuarie si 5 februarie, alb-negrii vor fi cantonati in Antalya, cand vor avea si mai multe partide de verificare.

O alta formatie venita din esalonul secund, International Curtea de Arges se va reuni tot luni, iar intre 21 ianuarie si 6 februarie, va efectua un stagiu sub comanda noului antrenor, Ionut Badea.

Ceahlaul Piatra Neamt a fost prima echipa care s-a reunit pentru pregatirea returului, luni, cand jucatorii lui Gheorghe Multescu au efectuat si vizita medicala la INMS Bucuresti, iar timp de doua saptamani vor fi cantonati la propriul stadion. Imediat dupa, nemtenii se vor pregati timp de doua saptamani in Antalya.

Lotul lui Gaz Metan Medias se va reuni joi si urmeaza sa se pregateasca in localitate pana la 21 ianuarie, dupa care va pleca in Antalya pentru un cantonament de 10 zile. Apoi, conducerea incearca sa mai programeze un stagiu, insa destinatia nu e cunoscuta pana acum.

Penultima clasata, Gloria Bistrita, care l-a numit marti in functia de antrenor principal pe Marius Sumudica, s-a reunit in cursul aceleiasi zile si desi avea programat un cantonament de o saptamana la Pasul Tihuta, oficialii ardeleni au decis sa-l anuleze, fara sa dezvaluie si motivele, astfel ca pregatirea va continua in localitate pana pe 14 februarie. Atunci, Gloria se va deplasa in Antalya pentru un stagiu de pregatire de 10 zile.

Singura echipa din Liga I care nu a organizat deocamdata niciun cantonament este Universitatea Craiova, oficialii asteptand numirea antrenorului principal pentru a definitiva programul de iarna, mai noteaza NewsIn. Totusi, conducerea are in vedere un stagiu, cel mai probabil tot in Antalya, insa mai este luata in calcul si varianta Cipru.

Prima etapa a returului sezonului 2009-2010 din Liga I este programata la 20 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.