Pilotul german Michael Schumacher, care va concura din 2010 pentru Mercedes, a afirmat miercuri ca isi propune o clasare cat mai buna in ierarhie si spera la al 8-lea titlu de campion, informeaza editia online a BBC, potrivit NewsIn.
"Scopul nostru este sa ne luptam pentru campionat. Dupa trei ani de pauza, am energia necesara sa fac lucruri serioase. Sunt foarte motivat si incantat. Ma simt mai proaspat ca niciodata si astept provocarea unui nou sezon. Contractul este valabil pe trei ani, deoarece vrem continuitate", a spus Schumacher, care in ianuarie va implini 41 de ani.

Septuplul campion mondial va fi coleg la noua echipa Mercedes cu germanul Nico Rosberg, iar seful echipei va fi in continuare Ross Brawn, alaturi de care a colaborat la Benetton, cand a castigat doua titluri, si la Ferrari, unde Schumacher a castigat cinci titluri de campion.

"Nu as fi revenit in Formula 1 daca nu aveam incredere in fortele mele. Ma simt foarte bine, m-am antrenat serios si sunt sigur ca nu voi mai avea probleme la gat, asa cum s-a intamplat in vara", a mai spus germanul care in ultima perioada a fost consultant la Ferrari.

"Ross m-a sunat sa ma intrebe daca vreau sa concurez din nou, deoarece Mercedes se va implica. Am venit pentru ca am prieteni vechi aici. Mai multi ani am incercat sa concurez in Formula 1 pentru Mercedes, dar atunci nu a fost posibil", a explicat pilotul.

Seful lui Mercedes GP, Ross Brawn, a declarat ca este extrem de incantat de faptul ca Michael Schumacher va concura pentru echipa sa. "Mi-a spus ca trebuie sa fim foarte increzatori si am mare incredere in el. Va face treaba buna", a afirmat acesta.

Michael Schumacher este singurul pilot din istorie care a castigat 7 titluri de campion mondial in Formula 1, iar in sezonul 2002 a terminat pe podiul fiecare cursa, reusind sa devina campion cu sase etape inainte de finalul sezonului. El are in palmares 91 de curse castigate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.