Internationalul roman Gabriel Tamas a semnat astazi un contract valabil pana la finalul sezonului cu formatia engleza de liga secunda West Bromwich Albion, acolo unde a fost imprumutat de la Auxerre, a declarat, agentiei NewsIn, agentul FIFA, Florin Manea.

"Gabriel a trecut cu bine de vizita medicala si a semnat azi un contract valabil sase luni. Chiar in acest moment efectueaza primul antrenament alaturi de noua sa echipa. In cazul in care se va adapta la West Bromwich, atunci va fi achizitionat definitiv si va semna o prelungire pe inca trei ani", a spus Manea.

Fotbalistul in varsta de 26 de ani va incasa un salariu saptamanal de 12.000 de lire sterline, care insa va creste dupa fiecare an de contract.

Tamas (26 de ani) a fost imprumutat in ultimul sezon si jumatate de Auxerre la Dinamo, insa oficialii din Stefan cel Mare nu au activat pana acum clauza de achizitionare. In urma unei intelegeri, Dinamo a decis sa il lase pe Tamas sa plece in Anglia, desi imprumutul sau de la Auxerre expira abia la finalul sezonului.

Fundasul central, care a mai evoluat in cariera sa pentru FC Brasov, Tractorul Brasov, Galatasaray, Spartak Moscova si Celta Vigo, are 42 de selectii in echipa nationala a Romaniei si doua goluri marcate.

Infiintata in anul 1878, formatia West Bromwich Albion, pregatita in prezent de fostul international italian Roberto di Matteo, activeaza in liga a doua engleza, dupa ce in vara a retrogradat din Premier League, iar in prezent ocupa locul secund in clasament, cu sanse reale de a reveni in elita. Tamas va deveni al doilea fotbalist roman care evolueaza pentru WBA, dupa Cosmin Contra, legitimat in sezonul 2004-2005, sub forma de imprumut de la Atletico Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.