Tenismenii Roger Federer si Serena Williams au fost declarati de Federatia Internationala de Tenis performerii anului 2009, informeaza site-ul oficial al forului.

Federer primeste acest premiu pentru a cincea oara, in timp ce pentru Serena Williams este a doua oara. La dublu feminin, perechea anului a fost desemnata Serena Williams/Venus Williams, iar la masculin, Bob Bryan/Mike Brya, relateaza NewsIn.

Federer a vorbit despre acest premiu: "Este o onoare pentru mine sa primesc aceasta distinctie pentru a cincea oara. A fost un an incredibil pentru mine atat pe teren, cat si in afara lui. Sa castig primul meu titlu la Roland Garros si sa revin pe primul loc... totul a fost nemaipomenit. Inseamna foarte mult pentru mine sa inchei anul pe primul loc".

Premiile vor fi inmanate la 1 iunie, la Gala ITF ce va avea loc la Paris in timpul turneului de Grand Slam Roland Garros.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.