2009 a fost unul dintre cei mai slabi ani din istoria nationalei de fotbal, rezultatele ducand selectionata Romaniei pe un neverosimil loc 36 in clasamentul FIFA. Este cea mai modesta pozitie ocupata vreodata de tricolori, pierderile implicate de ratarea calificarii la turneul final al Cupei Mondiale, fiind atit sportive, cit si financiare.

In clasamentul pe luna decembrie, tricolorii au inregistrat o cadere de patru pozitii fata de luna noiembrie, dupa ce la inceputul anului 2009 se aflau pe locul 21, informeaza The Money Channel.

Prima reprezentativa a tarii noastre a terminat grupa preliminara pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud pe penultima pozitie, cu o zestre de 12 puncte. Ratarea calificarii la acest eveniment mondial va aduce pierderi de minimum 5,9 milioane de euro pentru federatia romana de fotbal. Si cluburile din Liga unu vor avea de suferit de pe urma rezultatelor slabe inregistrate de tricolori in 2009. Fiecare grupare care trimite un jucator la Turneul final va primi 1600 dolari pe zi pentru fiecare fotbalist.

Cititi mai multe aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.