Numarul doi mondial in ierarhia ATP, spaniolul Rafael Nadal, a declarat ca nu a avut parte de vacanta, ci s-a antrenat incontinuu pentru noul sezon, deoarece problemele din 2009 nu i-au permis sa faca o pauza, informeaza cotidianul AS.

"De ceva timp ma antrenez, nu m-am oprit din munca deoarece nu am avut aceasta posibilitate. Sunt multumit de munca pe care o fac in vederea noului sezon", a explicat Nadal, potrivit NewsIn.

Ibericul a vorbit si despre cat de incarcat este programul anual: "Intre jucatori si ATP, care are o noua conducere de anul trecut, se munceste la flexibilitatea calendarului, pentru ca jucatorii sa aiba parte si de odihna. Cel mai greu e pe final de an, pentru cei care joaca finala Cupa Davis, ca in cazul nostru, si nu au timp de vacanta".

Referitor la planurile pentru noul sezon, Nadal a spus: "Am facut un efort imens dupa revenirea mea, pentru ca sa pot juca la Australian Open si la Rotterdam. Apoi sa am trei saptamani libere".

Rafael Nadal are 23 de ani si ocupa locul doi in clasamentul ATP, iar in 2009 s-a confrutat cu probleme la genunchi. In urma acestei accidentari, el a pierdut fotoliul de lider al ierarhiei ATP in favoarea lui Roger Federer. Pe langa asta, timp de trei saptamani a ocupat locul 3 in clasament, fiind devansat de britanicul Andy Murray.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.