Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Radu Voina, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca nu isi reproseaza selectia facuta pentru Campionatul Mondial din China, deoarece considera ca a ales variantele cele mai bune pentru prima reprezentativa.

In urma cu aproximativ o luna, nationala tricolora pleca in China si in urma ei ramaneau sperantele ca in bagaje e loc pentru o medalie. Singurii care nu vorbea despre titlul suprem sau despre un loc pe podium erau Radu Voina si capitanul Cristina Varzaru.

Selectionerul spunea la plecare: "Nu sunt cel care sa promit ceva, vreau sa o luam pas cu pas. Vom merge acolo, vom juca si vom vedea ce vom face".

Primele zile in China s-au dovedit destul de grele, o parte dintre fete racind, in timp ce Ramona Maier acuza dureri la piciorul stang. Medalia nu a venit pentru handbalistele tricolore, Mondialul incheindu-se cu un loc 8, in urma unei prestatii slabe in ultima partida, cea cu Germania.

La doua zile de la intoarcerea din China, Voina a facut o analiza a evolutiei nationalei. "Nu imi reprosez nimic la nivel de selectie pentru Mondialul din China. Aria de selectie in tara este restransa si acestea au fost cele mai bune variante pe care le aveam. Daca am terminat pe locul 8, a fost din cauza atacului, pentru ca am ratat mult, in timp ce poarta si-a facut treaba asa cum trebuie. Au fost prea multe ratari", a explicat Radu Voina, potrivit NewsIn.

Despre eventuala sa demitere, Radu Voina spune: "Daca m-ar inlocui sau mi-as da demisia conteaza cat negrul sub unghie, ceea ce ramane este acest loc opt, care in primul rand afecteaza echipa".

Cat despre posibilitatea aducerii unui psiholog la prima reprezentativa, Radu Voina a spus: "Un antrenor bun trebuie sa fie si psiholog, dar daca am aduce asa ceva la nationala, ar trebui sa le cunoasca foarte bine pe aceste fete, sa stie ce probleme au, adica sa stea langa ele tot timpul. E greu, nu stiu daca ele au nevoie sau nu de asta. Toti m-au intrebat asta dupa meciul cu Spania, dar ce sa faca un strain in momentul ala?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.