Fostul presedinte al clubului Progresul, Constantin Iacov, a declarat agentiei NewsIn, ca se astepta ca membrii CEx al FRF sa devanseze data alegerilor pentru presedintia forului, pentru a-i crea un avantaj lui Mircea Sandu, dar a decis sa candideze, fiind convins ca va castiga.

"E o magarie la care ma asteptam, e deja recunoscuta. Si-au pus planul in aplicare pentru a-i distruge pe ceilalti candidati. Trebuie sa iti depui documentele necesare candidaturii pana la 8 ianuarie, in conditiile in care, pana acum, toata lumea stia ca alegerile sunt programate in aprilie. Chiar si asa, eu voi candida si sunt sigur ca 25 ianuarie va fi ultima zi cu Mircea Sandu presedinte. Daca va fi o lupta in doi, atunci cred ca voi castiga cu aproximativ 160 de voturi", a spus Iacov.

Omul de afaceri e convins ca decizia CEx este luata de teama faptului ca actuala conducere a FRF va pierde puterea dupa 20 de ani. "Cei care sunt acum in clica FRF sunt speriati ca vor pierde alegerile. Frica a inceput sa ii roada si nu vor scapa. Au aflat ca am discutat cu diversi oameni de fotbal din tara si fac tot posibilul sa ramana Mircea Sandu, dar asta nu se va mai intampla", a adaugat acesta.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis, luni, ca alegerile pentru presedintia forului sa aiba loc la 25 ianuarie, desi initial erau programate in primavara, motivul devansarii fiind tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2012, care va fi efectuata la 7 februarie. Membrii CEx sustin ca au decis sa devanseze alegerile deoarece noul presedinte trebuie sa puna la punct strategia pentru campania de calificare la EURO 2012.

"In conditiile in care calificarea la turneul final nu va trebui ratata, presedintele FRF, care va fi ales pe 25 ianuarie 2010, va trebui sa aiba timp sa alcatuiasca, impreuna cu echipa sa si cu staff-ul tehnic al echipei nationale, programul si strategia in perspectiva preliminariilor, astfel incat obiectivul calificarii sa fie indeplinit", se arata intr-un comunicat al forului prezidat in prezent de Mircea Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.