Internationalul roman Gabriel Tamas, care in turul campionatului a evoluat pentru Dinamo, a fost imprumutat de AJ Auxerre la formatia engleza West Bromwich Albion pana la finalul sezonului, a declarat agentiei NewsIn, agentul FIFA Victor Becali.

"Sunt toate detaliile puse la punct, azi va efectua vizita medicala si va semna un contract cu englezii valabil pana la finalul sezonului. Este imprumutat de Auxerre la West Bromwich pana in vara, iar apoi englezii vor avea optiunea de achizitionare definitiva", a spus Becali.

Tamas (26 de ani) a fost imprumutat in ultimul sezon si jumatate de Auxerre la Dinamo, insa oficialii din Stefan cel Mare nu au activat pana acum clauza de achizitionare. In urma unei intelegeri, Dinamo a decis sa il lase pe Tamas sa plece in Anglia, desi imprumutul sau de la Auxerre expira abia la finalul sezonului.

Fundasul central care a mai evoluat in cariera sa pentru FC Brasov, Tractorul Brasov, Galatasaray, Spartak Moscova si Celta Vigo are 42 de selectii in echipa nationala a Romaniei si doua goluri marcate.

Infiintata in anul 1878, formatia West Bromwich Albion, pregatita in prezent de fostul international italian Roberto di Matteo, activeaza in liga a doua engleza, dupa ce in vara a retrogradat din Premier League, iar in prezent ocupa locul secund in clasament, cu sanse reale de a reveni in elita. Tamas va deveni al doilea fotbalist roman care evolueaza pentru WBA, dupa Cosmin Contra, legitimat in sezonul 2004-2005, sub forma de imprumut de la Atletico Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.