Barcelona a castigat, sambata, Campionatul Mondial al Cluburilor, dupa ce a invins in finala formatia argentiniana Estudiantes, scor 2-1, dupa prelungiri, reusind astfel sa cucereasca al saselea trofeu din acest an.

Estudiantes a deschis scorul in minutul 37, prin Mauro Boselli, insa catalanii au reusit sa egaleze in minutul 89, prin Pedro, si sa duca meciul in prelungiri. Golul victoriei a fost reusit de Lionel Messi, in minutul 110. Meciul s-a jucat pe stadionul Zayed Sports City, din Abu Dhabi. In minutul 34, centralul mexican Benito Archundia le-a refuzat catalanilor un penalty, dupa ce portarul Albil l-a faultat pe Xavi.

Antrenorul Josep Guardiola a folosit echipa: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Sergio Busquets (Yaya Toure 80), Keita (Pedro 46) - Messi, Ibrahimovic, Henry (Jeffren 82). De partea cealalta, Alejandro Sabella a folosit urmatoarea formatie: Albil - Rodríguez, Cellay, Desabato, Re (Rojo 90+2) - Diaz, Benitez (Sanchez 75), Veron, Brana - Perez (Nunez 80), Boselli.

Barcelona, care luna trecuta a celebrat 110 de ani de existenta, a cucerit al 6-lea trofeu din acest an, dupa campionatul si Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei si Supercupa Europei, devenind prima echipa din lume care reuseste aceasta performanta, relateaza NewsIn. Catalanii si-au trecut in palmares primul trofeu de acest fel, dupa ce pana acum avea doua finale pierdute, in 2006, in fata lui Internacional Porto Alegre, si in 1992, in fata lui Sao Paulo.

Estudiantes, castigatoarea Cupei Libertadores, a fost la un minut de a castiga acest trofeu, dupa o pauza de 41 de ani. Estudiantes a castigat Cupa Intercontinentala in 1968, cand a invins-o pe Manchester United. Unul din jucatorii echipei argentiniene de atunci a fost Juan Ramon Veron, tatal actualului capitan al lui Estudiantes, Juan Sebastian Veron. Estudiantes a mai jucat alte doua finale, in 1969 si 1970, ambele pierdute.

In finala mica, formatia sud-coreeana Pohang Steelers a trecut, sambata, de mexicanii de la FC Atlante, scor 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare si s-a clasat pe locul 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.