Economia anuala a UEFA Champions League valoreaza 6 miliarde de euro, iar echipa FC Girondins de Bordeaux a castigat in 2009 11,5 milioane de euro jucand in faza grupelor.

Cele mai bune cluburi de fotbal europene au castigat fiecare in medie 50 de milioane de euro pentru calificarea in fazele superioare ale UEFA Champions League, potrivit unui nou studiu comandat de unul dintre sponsorii oficiali ai competitiei, MasterCard, scrie Wall-Street.ro.

Studiul, realizat de catre Profesorul Simon Chadwick, unul dintre cei mai renumiti experti la nivel global pe probleme de afaceri din sport, releva ca FC Girondins de Bordeaux a castigat 11,5 milioane de euro numai din premiile in bani, in faza grupelor in 2009, plus 3 milioane de euro pentru ca a ajuns in fazele superioare ale competitiei. Cluburile care au jucat in grupe, dar nu s-au calificat in fazele finale ale UEFA Champions League au avut fiecare, in medie, castiguri totale de 32 de milioane de euro ca urmare a participarii lor.

Anglia, Italia si Spania au beneficiat de castigurile cele mai mari in acest an. Anglia, cu finalista Manchester United FC si patru echipe care au jucat in grupe, a beneficiat de un castig total in valoare de 129,5 milioane de euro (€129.476.000) rezultat din premiile in bani obtinute de cluburile sale. Italia, cu trei echipe calificate in fazele superioare sezonul trecut si patru echipe care au jucat anul acesta in faza grupelor, a castigat 104 milioane de euro (€104.007.000). In aceeasi perioada, cluburile din Spania au castigat 96,9 milioane de euro (€96.947.000), FC Barcelona ridicand trofeul sezonului trecut si patru echipe jucand in faza grupelor in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.