Se stie ca patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, este rau de plata si are ariciul in buzunar atunci cand e vorba sa achite obligatiile financiare fata de jucatori si angajatii clubului din Regie. Cazurile sunt de notorietate si nu are rost sa revenim la ele. Ultima "victima" a patronului este Dan Petrescu, care nu si-a primit salariul de cateva luni. Daca cu jucatorii i-au mers amanarile, fiind inghitite de cei tineri, cu antrenorul Dan Petrescu n-a mai tinut. Dan Petrescu vrea banii ce i se cuvin. Dupa doua zile de convorbiri cu Vasile Siman, dupa care nu s-a ajuns la nici un rezultat, "Bursucul" a luat decizia sa demisioneze si si-a anuntat hotararea printr-un fax adresat conducerii clubului.

Demisia este legala si respecta Codul Muncii, deoarece Dan Petrescu nu a primit timp de cinci luni nici un ban din contractul incheiat, situatie in care el devine nul. Vasile Siman are o explicatie dezarmanta: "Este urat ca avem restante fata de antrenori si jucatori, dar nu este normal ca unii (n.r. - conducatorii de club) sa-l contacteze pe Petrescu". Si mai zice patronul din Regie: "Nu-i accept demisia! Ce, noi suntem rampa de lansare pentru antrenori?". Suntem convinsi ca Dan Petrescu nu si-a dorit la Sportul o "rampa de lansare". De la revenirea lui pe banca tehnica, "gasca nebuna" a devenit una dintre echipele cu cea mai spectaculoasa prestatie din campionat, care practica un fotbal curat, apreciat de toata lumea, iar meritele lui Dan Petrescu sunt incontestabile.

Dupa aflarea deciziei antrenorului, patronul clubului, Vasile Siman, o tine pe-a lui si declara: "Problema demisiei s-a pus si in timpul campionatului, dupa meciul cu FCM Bacau, cand au fost probleme cu restantele financiare, dar Petrescu a spus ca nu va demisiona deoarece nu vrea sa lase echipa la jumatatea campionatului.

Exista, intr-adevar, restante financiare, dar nu legate exclusiv de Dan Petrescu, ci fata de orice angajat al clubului Sportul Studentesc. Nu sunt restante de ieri, de azi, ci sunt restante mai vechi. Nu ma apuc sa caut antrenor, incerc sa-l conving pe cel pe care-l am. Are contract pe 4 ani si vreau sa-si duca angajamentul pana la capat. Daca in Anglia semnezi un contract, nu pleci cand vrei tu. In cazul in care isi va prezenta demisia, nu i-o voi accepta". Compara-tia cu Anglia e geniala. Intr-adevar, acolo contractele sunt respectate, dar de ambele parti. Nu prea merge ca patronul sa nu-si respecte obligatiile fata de salariati si sa mai si spuna ca restantele nu sunt de ieri, de azi. Sportul are nevoie de antrenorul Dan Petrescu, dar si de un patron corect, care sa-si achite obligatiile la zi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.