Nationala feminina de handbal a Romaniei a pierdut in fata selectionatei Germaniei, scor 25-35 (13-20) in meciul pentru locurile 7-8 din cadrul Campionatului Mondial din China.

Nationala de handbal a Romaniei a avut ca obiectiv la acest turneu final clasarea in primele cinci locuri. Selectionata tricolora era cotata cu sansa a treia la castiarea titlului, dupa Rusia si Norvegia.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat pentru NewsIn, ca este trist de locul 8 pe care Romania a terminat la Campionatul Mondial din China si considera ca handbalistele sunt cele care trebuie sa ofere explicatii pentru acest esec. "Vreau ca la intoarcerea fetelor in tara sa discut cu ele si cu cei ce au fost acolo, dar pot spune ca acest loc 8 ma deruteaza. Problema a fost la nivel psihic, din nefericire constatam inca o data ca noi nu stim sa ne remontam", a declarat Cristian Gatu.

Presedintele FRH a mai spus ca nu isi explica evolutia fetelor, atata vreme cat ele au beneficiat de toate conditiile pentru a face performanta: "Cert este ca aceasta echipa nu poate sa acuze nimic. A fost un lot complet, au avut conditii de pregatire, un culoar bun. Am avut trei minute si doua goluri in meciul cu Spania, daca ele nu au stiut sa profite, atunci trebuie sa se uite in oglinda si sa ne spuna de ce".

Selectionerul nationalei de handbal a Romaniei, Radu Voina, este de parere ca esecul cu Germania a fost cauzat de jocul slab al elevelor sale, care se gandeau mai degraba la intoarcerea acasa decat la partida pentru locurile 7-8 de la CM din China. "Nu Germania ne-a redus la tacere, ci fetele au jucat lamentabil, probabil ca se gandeau la ce au pus in bagaje, la faptul ca ne intoarcem acasa. Meciul de astazi mi-a lasat un gust amar, am facut greseli cat pentru trei partide", a explicat Radu Voina.

Tehnicianul a sintetizat scurt turneul din China: "Pana la acest meci eram trist, am fost invinsi, dar luptasem si ne dorisem sa castigam, dar cu Germania pe fete nu le-a interesat decat intoarcerea acasa. Dupa un asemenea meci nu prea ai ce sa zici, poti doar sa taci si sa accepti tot ce se spune".

Voina a facut si o comparatie cu precedentul turneu final la care a stat pe banca tehnica: "A fost alta evolutie in Macedonia, acolo castigasem o echipa. Poti pierde frumos sau poti fi penibil, cum am fost noi azi".

La precedentul Campionat Mondial care a avut loc in 2007 in Franta, Romania s-a clasat pe locul 4, dupa ce in finala mica a fost invinsa de Germania, scor 36-35.

In semifinalele CM din China se vor intalni Franta cu Spania si Norvegia cu Rusia, meciurile fiind programate vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.