In prestigioasa Revue Olympique, organul oficial al Comitetului International Olimpic, aparuta chiar la inceputul sesiunii a 117-a a CIO de la Singapore, este publicat un articol cu titlul "Ea continua sa merite nota 10", extrem de elogios dedicat Nadiei Comaneci. Editorialul, semnat de cunoscutul tehnician si publicist Paul Ziert, editorul International Gymnast si director general al International Gymnastics Hall of Fame, survine dupa ce Nadia a ratat in doua randuri, din motive obscure, alegerea in CIO.

Reamintind momentul in care "Zana de la Montreal" cucerea prima nota de zece din istoria acestei discipline olimpice, autorul este convins ca si azi numele Nadiei este sinonim cu perfectiunea. Articolul din ultimul numar al Revue Olympique, intins pe patru pagini ilustrate, descrie si necazurile Nadiei la JO de la Moscova, mai putin cunoscute din cauza boicotului occidental, problemele cu care s-a confruntat in Romania dictaturii, decernarea celor doua Ordine olimpice - unic in lume - in 1984 si 2004, precum si bogata activitate civica a fostei gimnaste, intre care sunt remarcate cele din conducerea Special Olympics si Asociatiei de lupta impotriva distrofiei musculare, dar si cea de membru fondator al Fundatiei Laureus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.