Forul prezidat de Doru Viorel Ursu a judecat ieri "cazul Gigi Becali". Patronul Stelei a fost chemat la Comisie pentru a da explicatii referitoare la declaratiile pe care le-a facut la adresa medicului echipei nationale, a selectionerului Piturca si a membrilor federatiei. "Fac legi mafiote. Sint o cloaca de nenorociti. Sint niste ordinari", a spus Becali dupa ce Radoi a fost suspendat 4 etape pentru ca a parasit cantonamentul nationalei. Finantatorul campioanei nu s-a prezentat ieri, fiind reprezentat de directorul executiv, Valeriu Argaseala, si de avocatul clubului, care au cerut recuzarea lui Doru Viorel Ursu, insa aceasta nu a fost acceptata.

Dupa o deliberare scurta, s-a votat in unanimitate sanctionarea lui Gigi cu o suspendare pe 10 luni si o amenda de 8.000 de euro, cu drept la recurs in termen de 5 zile. "Nu am nimic impotriva clubului Steaua. Eu am fost liderul galeriei studentesti a ros-albastrilor pina cind partidul le-a dat cadou Cupa Romaniei in '88!", a precizat Doru Viorel Ursu.

Gigi Becali a aflat decizia comisiei in restaurantul hotelului Marriott, unde discuta cu Viorel Hrebenciuc. "Poate sa ma suspende si 10 ani, ca oricum nu merg la federatie. Am decis ca in viata mea nu voi mai da mina cu hahalerele, cu oamenii fara autoritate morala, pentru asta il platesc pe Argaseala!. 8.000 de euro n-o sa le dau niciodata, o sa ma judec civil cu ei!".

"Ce mare e Ursu ca m-a suspendat pe mine! Cred ca se simte onorat ca ii pronunt numele!"
Gigi Becali

CIRC LA PARCHET

"Sint refuzat la arest!"
Ieri dimineata, patronul Stelei, invinuit in dosarul schimburilor de teren cu MApN, a vrut sa ceara explicatii procurorilor, dar nu a fost primit

Parchetul General. Ora 9.30. Maybach-ul lui Gigi opreste in fata intrarii. La volan, latifundiarul din Pipera ride nervos, in timp ce se apleaca peste volan. "Cine v-a spus voua ca trebuie sa vin astazi aici v-a pacalit! Am iesit sa ma plimb, era in drumul meu, nu m-a citat nimeni in nici un dosar!", spune Gigi, dupa care porneste in tromba. Dupa 5 minute limuzina reapare in zona. "Sint curios cine ma aresteaza! Nu stiu nimic de nici un dosar, n-am primit nici o citatie! Vreau sa vad cine imi pune mie catusele!", spune Becali, dupa care se indreapta spre sediul Parchetului. Intra hotarit, insa este oprit de portari, pentru verificari.

Dupa citeva minute, iese zimbind: "Nu ma primeste, n-am acces!". Apoi, se rasteste la reporterii Antenei1 si le blocheaza camera. "De fapt, am venit sa ma distrez! Am venit sa ma aresteze si nu vor! Nu am loc nici la arest, sint refuzat si acolo!". Se urca in Maybach si striga pe geam: "Daca era ceva adevarat, trebuia sa dea un comunicat oficial, ceva, asa se face cu sefii". Apoi, incheie: "Am cerut sa vorbesc cu procurorul Muscalu, de la spalare de bani! N-a vrut sa ma primeasca!".

"Il felicit pe Becali pentru demiterea lui Zenga!"
Mircea Radulescu considera oportuna decizia presedintelui ros-albastrilor, Gigi Becali, de a-l demite din functia de antrenor pe Walter Zenga: "Steaua nu mai juca nimic cu citeva saptamini inainte de plecarea lui Zenga. Il felicit pe Becali pentru ca l-a dat afara, altfel nu cistigau campionatul. Nu sint impotriva lui Zenga, insa meritele lui s-au exagerat prea mult. Stelistii au jucat bine sub entuziasmul de inceput de a avea un antrenor strain, insa si o cafea te tine treaz doar citeva ore, iar apoi adormi".

Dupa Parchet, masaj

Dupa vizita facuta de dimineata la Parchetul General, Gigi Becali a dorit sa se relaxeze cit mai repede. Si a ales un salon de masaj de pe soseaua Pipera, "Maria Galland", cunoscut in lumea buna a Capitalei in special pentru tratamentele cosmetice pe care le realizeaza. Fie ca masajul n-a fost eficient, fie ca nervii erau prea mari, cert e ca Gigi n-a izbutit defel sa se calmeze, iar clientii prezenti la acea ora in salon au avut parte de o reprezentatie in direct a patronului stelist, cu bine cunoscutele acuzatii la adresa dusmanilor sai.

"Cei care ma contesta sint homosexuali!"

Gigi Becali i-a atacat virulent pe cei care au deschis site-ul www.afaradinghencea.ro, unde fanii au fost invitati sa-i ceara patronului sa paraseasca Steaua. Pina ieri peste 4500 de suporteri isi exprimasera opiniile in aceasta chestiune. "Cei care ma contesta pe Internet sint niste homosexuali! Ei sint cei mai inraiti dusmani ai mei pentru ca i-am criticat mereu. Adevaratii suporteri m-au sunat ca vor sa organizeze un miting de sustinere", a spus Becali. El a primit ieri un raspuns din partea lui Florin Buhuceanu, directorul executiv al organizatiei Accept, asociatie care apara drepturile homosexualilor din Romania: "Banuiala mea este ca domnul Becali se simte sodomizat mental inca din vremea in care se ocupa de oi. Crestinismul ciobanesc il face sa-si demonizeze constant adversarii".

Radoi la Apel

Comisia de Apel a FRF va analiza astazi, de la ora 13:00, cazul Mirel Radoi. Fotbalistul Stelei a atacat decizia Comisiei de Disciplina, care l-a suspendat 4 etape pe plan intern si l-a amendat cu 1.350 de euro, in baza raportului facut de selectionerul Victor Piturca. Radoi este acuzat de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala dupa ce a plecat de la lot, fara permisiunea selectionerului, inaintea "dublei" cu Olanda si Armenia din preliminariile CM 2006. Totii membrii staff-ului reprezentativei au depus la Comisia de Apel declaratii scrise prin care sustin ca Radoi nu a fost invoit.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.