Nationala antrenata de Razvan Lucescu se afla pe locul 36 in ierarhia celor mai bune echipe ale anului 2009, cu 745 de puncte. Romania a inceput anul 2009 pe locul 21 in clasamentul FIFA, iar in februarie a inregistrat cea mai buna clasare (17)

In martie a urmat o cadere de patru locuri, iar in urmatoarele 4 luni Romania a stationat pe locul 28. Iulie, august si septembrie au inregistrat usoare fluctuatii pentru tricolori, iar in octombrie, nationala a ajuns pe cel mai slab loc din istoriea clasamentului FIFA, 36.

Cu toate ca locul ocupat in clasamentul FIFA este unul destul de slab, Romania a reusit sa se mentina in urna a doua valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor pentru CE din 2012, urna in care tricolorii au ocupat chiar ultima pozitie, potrivit NewsIn.

Clasamentul FIFA este condus in anul 2009 de Spania, care este urmata pe podium de Brazilia si Olanda. Premianta acestui an a fost nationala Algeriei (pozitia 26), calificata la un turneu final al CM dupa 24 de ani, cea mai buna din istorie, dupa ce a acumulat 322 de puncte.

Romania s-a clasat pe locul 36, cu 745 de puncte, in spatele unor echipe precum Irlanda, Ghana, Slovacia, Slovenia, Australia sau Bulgaria.

Pe ultimul loc se afla Spania, informeaza site-ul oficial al FIFA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.