Arbitrii asistenti Daniel Demetrescu si Florin Stanescu au fost reprimiti de Comisia Centrala a Arbitrilor dupa ce si-au dovedit nevinovatia in cazul "Penescu".

Acestia vor fi delegati din nou la meciuri oficiale incepand cu returul campionatului.

"Cei doi vor fi reprimiti in lotul A pentru ca au demonstrat ca au avut doar calitatea de martori in acest caz si ne-au adus documente in acest sens. Am decis sa ii reprimim. Am discutat si cu Laurentiu Dansa, implicat si el, si l-am rugat sa faca demersurile necesare pentru a rezolva situatia", a spus presedintele CCA, Vasile Avram.

Conducatorul CCA a precizat faptul ca, in cazul in care restul arbitrilor implicati in scandalul "Mita pentru arbitri" isi vor dovedi nevinovatia, atunci si acestia vor reveni in lot, insa in cazul altora, precum Marcel Savaniu, Tiberiu Lajos si Sorin Corpodean, nu mai e posibil din cauza varstei inaintate. "Daca sunt declarati nevinovati, atunci bineinteles ca vor reveni, dar la unii nu se mai pune problema pentru ca au probleme cu varsta", a explicat Vasile Avram.

Acesta a mai spus ca incearca sa obtina o vizita la Penitenciarul Colibasi, pentru a discuta cu fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, aflat acolo in detentie. "Vreau sa vorbesc cu domnul Constantin, sa vad care mai e starea lui, sa-i cer niste recomandari si sfaturi", a motivat fostul asistent.

Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor a anuntat la inceputul lunii iulie ca arbitrii Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Laurentiu Dansa, Lucian Dan, Tiberiu Lajos, Marius Martis, Marcel Savaniu, Florin Buzarnescu, Sorin Caia, Daniel Demetrescu, Dan Rosu, Florin Stanescu si Mircea Toderici, ale caror nume au fost implicate in scandalul "Penescu", au fost suspendati din activitate pana la finalizarea cazului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.