Forul european de fotbal a lansat luni logo-ul oficial, identitatea vizuala si sloganul Campionatului European de fotbal, competitie care va avea loc in 2012 in Ucraina si Polonia, informeaza site-ul oficial al UEFA.

Sloganul turneului final este "Impreuna cream istoria", iar lansarea oficiala a avut loc in cadrul unui eveniment organizat in centrul orasului Kiev, unde au participat presedintele Federatiei Poloneze de Fotbal, Grzegorz Lato, omologul sau ucrainean, Grigori Surkis, alaturi de presedintele UEFA, Michel Platini, relateaza NewsIn.

La lansare au mai participat si presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, premierul Iulia Timosenko, dar si reprezentanti ai celor opt orase gazda: Gdansk, Varsovia, Poznan, Wroclaw, Lvov, Harkov, Donetk si Kiev.

Sigla EURO 2012 seamana cu o floare, iar ideea de baza a pornit de la arta traditionala a prelucrarii hartiei, numita "wycinanka", fiind un tribut faunei si florei din regiune.

"Logo-ul este format din cate o floare reprezentand fiecare din cele doua gazde, alaturi de un balon care reprezinta emotia si pasiunea competitiei", precizeaza forul european de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.