Nationala de handbal feminin isi ia astfel adio de la semifinale.

Nationala de handbal feminin a Romaniei a ratat sansa de a accede in semifinale in ultima secunda a meciului cu Spania, dupa ce cu doua minute inainte de finalul meciului conducea cu doua goluri diferenta. Eliminarea lui Tivadar si golul anulat reusit de Carmen Amariei, la scorul egal 25-25, au fost momentele decisive ale finalului unei partide cu emotii.

Aflate in superioritate numerica, fetele antrenate de Radu Voina nu au mai reusit sa marcheze. A urmat ca Spania sa marcheze exact in ultima secunda a meciului, eliminand posibilitatea oricaror calcule pentru tricolore in speranta unei calificari in semifinale, scrie Adevarul.

Romania va juca marti contra Coreei de Sud, echipa ce inca mai are sanse la calificare in semifinale.

"Deziluzia e foarte mare, acum nu putem decat sa murim frumos"

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Radu Voina, a declarat, duminca, pentru NewsIn, ca infrangerea suferita in fata Spaniei si implicit ratarea semifinalelor reprezinta o mare deziluzie atat pentru el, dar mai ales pentru elevele sale. "A fost un meci cu tensiune mare, aveam nevoie de victorie sa mergem mai departe si poate ca asta ne-a afectat. De acum va fi infernal pentru ca e o dezamagire mare. Deziluzia e foarte mare, nu ne ramane decat sa murim frumos. E usor sa vorbesc, dar eu sper sa ne putem remonta si sa terminam turneul asa cum trebuie", a explicat cu voce grava Radu Voina, adaugand ca "Cel mai rau imi pare de jucatoarele care probabil se afla la ultimul turneu final, chiar daca ele spun ca nu s-au hotarat ce vor face. Am ratat o sansa imensa. Nici nu mai am puterea sa gandesc, nu stiu ce sa mai spun".

La conferinta de presa de dupa meci, Carmen Amariei a vorbit despre esecul suferit in fata Spaniei: "Nu imi vine sa cred ca am pierdut in ultima secunda, putem spune ca a fost noroc pentru Spania".

La fel de marcata de rezultat s-a declarat si fostul portar al echipei nationale feminine de handbal a Romaniei, Luminita Hutupan. "Nu-mi vine sa cred ca am ratat o mare sansa de a cuceri o medalie la acest mondial, nu stiu cand ne vom mai intalni cu asemenea situatie. Cred ca emotiile, incarcatura emotionala, au dus la acest esec. Numai noi stim cum e sa fi acolo pe teren, dar inca nu pot sa realizez ca au pierdut. Nu au gestionat cele doua goluri avans pe care le-au avut, pe atac am gresit, in aparare la fel, chiar daca in poarta Paula Ungureanu a reusit sa fie mai buna decat Ciobanu", a explicat Hutupan pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.