Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus astazi in fata selectionatei Chinei, scor 40-19 (21-12), intr-un meci din Grupa II principala de la Campionatul Mondial din China.

Pentru Romania au marcat: Cristina Varzaru (6), Iulia Puscasu (6), Ramona Maier (5), Clara Vadineanu (5), Ada Nechita (4), Cristina Neagu (4), Ionela Galca (3), Ada Moldovan (3), Oana Manea (2) si Narcisa Lecusanu (2).

Tricolorele au intrat mai greu in meci, ratand de la sapte metri, dar si combinatiile cu pivotul. Astfel, China a preluat imediat conducerea, iar in minutul 7, pe fondul unei replieri lente a handbalistelor lui Radu Voina, s-a departat la doua goluri, scor 2-4. Jocul extremelor Cristina Varzaru si Ramona Maier a facut insa in minutele urmatoare diferenta, iar Romania a preluat conducerea, scor 10-9, in minutul 10. Din acest moment, tricolorele nu au mai fost conduse, ele reusind sa ia avans gratie reusitelor capitanului primei reprezentative, Cristina Varzaru, care si-a asumat si loviturile de 7 metri, fara sa rateze.

Dupa jumatatea reprizei a mers si jocul cu pivotul, Ionela Galca punctand in minutul 18, scor 13-7. Pe finalul reprizei, Cristina Neagu a demonstrat inca o data forma extraordinara, scor 16-9, in minutul 24. Dupa nenumarate suturi in bara, Narcisa Lecusanu a marcat cu o aruncare norocoasa, scor 19-11, in minutul 29. Ultimul gol al reprizei a fost al Iuliei Puscasu, scor 21-12, relateaza NewsIn.

Dupa pauza, Radu Voina a trimis-o in poarta pe Paula Ungureanu, care si-a demonstrat inca o data valoarea. Lipsita de griji, nationala Romaniei a jucat partea a doua cu rezervele, care au avut parte de o repriza de antrenament cu asiaticele. In lipsa Cristinei Varzaru, Clara Vadineanu a punctat de la 7 metri, scor 25-13, minutul 38.

Tricolorele au incercat scheme de joc si au incantat mica galerie din sala cu faze specatculoase, una dintre ele fiind aeriana facuta de Ada Nechita din pasa Iuliei Puscasu, in minutul 50, scor 33-16. O alta faza spectuloasa a fost o aruncare pe la spate a Iuliei Puscasu din minutul 54, scor 35-17, aceasta venind dupa mai multe ratari ale colegelor sale. Scorul final a fost de 40-19.
Urmatorul meci al tricolorelor este programat duminica de la ora 15:15, cu Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.