Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa de selectionata Norvegiei, scor 24-25 (12-14), in ultimul meci al tricolorelor in Grupa C din cadrul Campionatului Mondial din China, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Romancele au inceput in forta meciul, deschizand scorul in minutul 2, prin Neagu, dupa o parada a Paulei Ungureanu. Cele doua echipe au mers cap la cap, paradele Paulei Ungureanu si apararea exacta facand ca in primele zece minute sa primim doar patru goluri. Cu atacuri rapide, nordicele le-au surprins pe tricolore pe repliere si, in minutul 12, s-au distantat la doua goluri, relateaza NewsIn.

Doua minute mai tarziu, extrema stanga, Iulia Puscasu, a fost lovita in genunchiul drept si a parasit terenul. Narcisa Lecusanu a punctat de la sapte metri, scor 7-5. Pe urmatorul atac tricolor, aceeasi Narcisa Lecusanu a marcat de la jumatatea terenului, dupa ce a vazut-o pe Katrine Lunde Haraldsen iesita din poarta, scor 7-6. Au urmat doua goluri ale norvegiencele, in urma atacurilor nereusite ale handbalistelor pregatite de Radu Voina. Cea care a reusit totusi sa puncteze a fost Neagu, ea dovedindu-se una din cele mai eficiente pe atac, scor 9-7, in minutul 17. Pe finalul reprizei, apararea tricolora nu a luat gol in ultimele patru minute, dar totusi Norvegia a intra cu avantaj la cabine, scor 14-12.

Cea de-a doua repriza a inceput cu un gol al norvegiencelor, care a dus scorul la 15-12, in minutul 32. La 17-14 pentru pentru norvegience, in minutul 37, Paula Ungureanu a aparat o aruncare de la 7 metri, dar Vadineanu a ratat imediat acelasi tip de aruncare. Romancele s-au mentinut in joc gratie reusitelor lui Neagu, iar in minutul 48 au reusit sa egaleze, scor 19-19.

Un minut mai tarziu, handbalistele lui Radu Voina au preluat conducerea, dar din pacate nu au reusit sa mareasca diferenta, ratand pe urmatoarele atacuri. In minutul 52, Norvegia a reusit sa se distanteze la doua goluri, iar cu cinci minute inainte de final, tabela arata scorul de 24-21. Amariei s-a dovedit providentiala, ea marcand golul egalizator in minutul 59, dar, din pacate pentru tricolore, norvegiencele si-au demonstrat eficacitatea pe contraatac si au punctat decisiv, scor final 25-24.

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Radu Voina, a declarat pentru NewsIn, ca Norvegia este cea mai valoroasa din lume, dar ca in ciuda jocului strans, tricolorele au fost invinse in cele din urma. "A fost primul meci adevarat de la acest mondial, ne-am precipitat, am pierdut usor mingi, in timp ce adversarul ne-a suprins pe repliere. Norvegia este cea mai valoroasa echipa din lume, am spus-o si inainte, o spun si acum. Am fost aproape, a fost un meci strans, dar ne-a invins. Asta e frumusetea si uratenia sportului, pentru norvegience e frumos pentru ca au castigat, pentru noi e urat pentru ca am pierdut", a explicat Radu Voina.

Selectionerul a parut mahnit si a explicat care este motivul: "Nu sunt suparat decat pentru faptul ca era mult mai usor pentru noi sa avem patru puncte. Sa dea Dumnezeu sa ne remontam si sa jucam bine mai departe. Avem trei adversari periculosi, noi vom face tot ce ne sta in putere sa castigam".

Romania s-a calificat in grupele principale de pe locul doi, cu 8 puncte
. Adversarele tricolorelor in grupele principale sunt Spania, Coreea de Sud si China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.