Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat dupa esecul cu Stuttgart si ratarea calificarii in optimile Ligii Campionilor, ca absentele au inclinat balanta in favoarea gazdelor, insa considera ca echipa sa a facut o campanie de care toti romanii ar trebui sa fie mandri.

"Ar fi fost extraordinar pentru fotbalul romanesc sa ajungem in optimile Ligii Campionilor, pentru ca e o diferenta uriasa intre adversari si noi, incepand de la stadioane. Dar, chiar si asa, ramanem cu satisfactia ca vom merge in primavara europeana, am marcat opt goluri si nu avem golaveraj negativ. Am facut mai multe puncte decat formatii ca Juventus sau Liverpool. As vrea sa-i felicit pe baieti pentru ca au demonstrat ca pot evolua la orice nivel. Consider ca iesim cu fruntea sus din competitie, nu ne-am facut de ras", a spus Petrescu.

Tehnicianul considera ca absentele lui Maftei, Galamaz si Ricardo au facut ca Unirea sa piarda jocul de la Stuttgart intr-o maniera categorica. "Am primit trei goluri foarte usor si chiar daca nu am vrut sa vorbesc despre absente, cred ca ele au contat foarte mult. S-a vazut ca nu ii am pe Galamaz, Maftei si Ricardo, iar asta s-a simtiat clar dupa 10 minute. In primul rand, a contat lipsa lui Maftei, doar cu el puteam juca in sistemul cu trei fundasi centrali, iar singurul mod in care poti evolua in fata echipelor mari este acesta. Am fi avut o sansa mare daca avem tot lotul valid. Am jucat cu o defensiva improvizata, fundasii folositi nu au mai evoluat pana acum in formula asta", a opinat fostul international, informeaza NewsIn.

Dan Petrescu sustine ca reusita lui Trasch din minutul 8 a decis meciul, dupa ce, la faza anterioara, Bilasco a ratat o mare sansa de a egalare: "Cel mai important gol a fost cel de 2-0, cand noi am ratat egalarea cu cateva secunde inainte, iar din cornerul nostru a iesit golul lor. Atunci s-a rupt jocul, a fost momentul psihologic al meciului. Totusi, in repriza a doua am jucat mai bine, dar a trebuit sa fac o sedinta mai dura la pauza. Daca in minutul 80 era 3-2, cred ca germanii ar fi tremurat serios in ultimele minute".

Campioana Romaniei, Unirea Urziceni, a ratat calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a fost invinsa, miercuri, in deplasare, scor 3-1, de VfB Stuttgart, in etapa a 6-a din Grupa G, astfel ca va juca in 16-imile Ligii Europa.

Liga Campionilor - Echipele calificate in optimile de finala ale competitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.