Antrenorul Astrei Ploiesti, Nicolo Napoli, a declarat, luni, ca oficialii clubului din Stefan cel Mare i-au contactat pe Liviu Ganea si Osvaldo Miranda si le-a sugerat sa nu evolueze corect in partida directa dintre cele doua formatii, din etapa a 16-a a Ligii I, transmite NewsIn.

"Ganea si Miranda au fost sunati de cei de la Dinamo si li s-a transmis ca daca nu vor juca ce trebuie, vor avea de suferit pe viitor. Mie nu imi place asta, nu este fair-play, este doar un simplu joc si consider ca ei, jucatorii, trebuie sa fie profesionisti. Este facuta aceasta presiune dupa cererea lui Dinamo ca fotbalistii imprumutati sa se intoarca la echipa. S-a intamplat la fel cu Alexe, dupa meciul cu Rapid. Este inadmisibil ca regulamentele romanesti sa permita ca un jucator sa joace intr-o etapa la o echipa si in urmatoarea etapa al alta echipa", a spus Napoli.

Tehnicianul sustine ca nu ii va folosi pe cei doi jucatori in meciul cu Dinamo, pentru a-i scuti pe acestia de o presiune suplimentara, dar si pentru a evita toate suspiciunile legate de acest caz: "Imi pare rau ca nu ii folosesc pe acesti jucatori, presiunea este prea mare pentru ei. Baietii au fost cinstiti ca au venit sa-mi zica. Nu am vrut sa se spuna ca Napoli nu vrea sa-i foloseasca pe cei doi, dar sunt nevoit sa joc cu alti fotbalisti, pentru a nu se ajunge la alte acuze de alt fel, insa asa este in Romania. Noi am vrut sa aratam ca nu suntem Dinamo II si nici militienii de care se scrie in presa. Am si eu demnitatea mea si nu vreau sa ma compromit".

Italianul s-a referit si la refuzul conducatorilor lui Dinamo de a avea arbitri straini la aceasta disputa: "Cum comentati ca noi am dorit arbitri straini si Dinamo nu a acceptat sau faptul ca observatorul partidei, Ion Muresan, din Timisoara, incarca in trecut baxuri de bautura din autocarul lui Dinamo", a conchis Napoli.

Atacantii Liviu Ganea si Osvaldo Miranda au fost imprumutati in vara de Dinamo la Astra Ploiesti, primul pana la sfarsitul sezonului, iar argentinianul pana in iarna. Alti doi jucatori ai prahovenilor, Georgian Paun si Eugen Craciun, apartin tot de clubul Dinamo, insa la o eventuala vanzare a acestora, suma se imparte in mod egal intre cele doua cluburi. In contractele de imprumut ale jucatorilor dinamovisti exista clauze conform carora alb-rosiii ii pot chema inapoi pe acestia in orice perioada de transferuri. Saptamana trecuta, conducerea clubului Dinamo a solicitat oficial la LPF ca toti cei 4 fotbalisti imprumutati la Astra sa se intoarca din iarna in Stefan cel Mare.

Partida Astra-Dinamo, din cadrul etapei a 16-a a Ligii I, se va disputa marti, de la ora 20:00, la Ploiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.