Antrenorul campioanei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, si-a depus CV-ul la Federatia Scotiana de Fotbal pentru a prelua functia de selectioner, alaturi de alti 19 de tehnicieni din intreaga lume, urmand ca o decizie in acest sens sa fie luata la inceputul anului viitor, informeaza BBC.

Oficialii scotieni au acceptat CV-ul romanului, despre care s-au declarat incantati, insa au anuntat ca lista ramane deschisa, transmitandu-le tehnicienilor sau agentilor sa depuna candidaturi in continuare.

Conducatorul Federatiei, Gordon Smith, a precizat ca inlocuitorul lui George Burley la carma nationalei va fi anuntat la inceputul anului 2010. "Vom face o alegere riguroasa, vrem sa avem antrenor pana pe 7 februarie, atunci cand ne vom afla adversarii din preliminariile EURO 2012", a spus oficialul, potrivit NewsIn.

Printre tehnicienii care se mai afla in atentia scotienilor pentru a prelua nationala se regasesc Craig Levein, considerat favorit de casele de pariuri, John Collins, Walter Smith, John Hughes, Alex Miller sau Gordon Strachan.

Dan Petrescu a anuntat la mijlocul lunii noiembrie ca este intersat de prelua postului de selectioner al Scotiei. "As fi interesat de Scotia, deoarece sa antrenezi o nationala este o mare onoare", a spus romanul intr-un interviu acordat BBC.

In varsta de 42 de ani, Petrescu si-a inceput cariera de antrenor in 2004, iar de atunci a mai pregatit formatiile Rapid Bucuresti, Sportul Studentesc si Wisla Cracovia. Din 2006 se afla la Unirea Urziceni, formatie cu care a castigat titlul de campion in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.